ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

СБУ НА МІСЦІ УБИВСТВА РАШИСТАМИ БАТЬКА З 4-РІЧНИМ СИНОМ У БІЛОПІЛЛІ ВИЛУЧИЛА ДОКАЗИ ЧЕРГОВОГО ВОЄННОГО ЗЛОЧИНУ

Дата: 19.06.2023 13:21
Кількість переглядів: 319

Слідчі Служби безпеки України за процесуального керівництва прокуратури документують та здійснюють комплекс слідчих дій з розслідування артобстрілу Білопілля, внаслідок якого загинули місцевий житель з малолітнім сином.

За даними слідства, 18 червня цього року внаслідок артилерійського обстрілу, проведеного загарбниками з території рф, у середмісті Білопілля загинув 38-річний співробітник Національної поліції, а його 4-річний син від отриманих важких поранень помер у лікарні. Під час ворожого обстрілу чоловік з дитиною перебували на вулиці та не встигли сховатись.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Тривають опитування свідків, на місці події вилучено уламки артснарядів, застосованих рашистами для обстрілу мирного населення та цивільної інфраструктури.

Отримані свідчення та здобуті речові докази будуть використані для доведення у судових органах вини усіх причетних до вчинення воєнних злочинів в Україні.

З початку повномасштабної агресії рф слідчі СБУ на Сумщині розслідують 422 кримінальних провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України, у тому числі за фактами загибелі 18 цивільних осіб протягом січня-червня 2023 року.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь