A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЗАСТЕРІГАЄМО НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ ВІД ФІКТИВНИХ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

Дата: 09.06.2023 13:09
Кількість переглядів: 45

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що у випадку отримання пропозиції від працедавця щодо реєстрації найманого працівника підприємцем, є порушенням трудових прав самого працівника. Працедавець у такий спосіб, знімає з себе відповідальність за безпеку праці працівника та питання сплати податків, оскільки згідно з чинним законодавством ФОП самостійно провадить підприємницьку діяльність й сам несе відповідальність за усі дії та ризики.

В податковій службі наголошують, що відповідно до положень Податкового кодексу України підприємець повинен звітувати про свою діяльність до контролюючих органів та сплачувати відповідні податки та єдиний соціальний внесок.

За несвоєчасне подання звітності чи своєчасно несплачені податки передбачена відповідальність у вигляді штрафних санкцій та пені, а за несплату податкових боргів підприємець відповідає особисто, у тому числі - власним майном. У випадку розірвання так званих “трудових відносин”, процедура ліквідації ФОПа також cтане обов’язком працівника, який погодився на хитрі умови роботодавця.

Податківці попереджають та застерігають найманих працівників від фіктивних трудових відносин та нагадують, що офіційні трудові відносини для працівника є гарантією соціальних виплат у випадку втрати ним працездатності,  щорічної оплачуваної відпустки, та підставою для нарахування трудового стажу для отримання пенсійних виплат за віком.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь