A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КУПІВЛЯ ХАРЧІВ В МІСЦЯХ СТИХІЙНОЇ ТОРГІВЛІ – НЕБЕЗПЕЧНА!

Дата: 01.06.2023 14:26
Кількість переглядів: 301

З настанням літнього періоду зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування. Придбані продукти харчування в невстановленому місці,  у випадкової людини, в умовах, що не відповідають нормам його виготовлення та зберігання, у будь-який момент може обернутися великим лихом для покупця та його родини.

Найчастіше місця стихійної торгівлі виникають у місцях масового перебування людей: прилегла до ринку територія, зупинкові комплекси, автомобільні шляхи тощо. Нерідко торгівля ведеться з землі. Приватні особи, які реалізують продукцію, не проходять медичних обстежень і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія та інші.

Серед продуктів, які реалізуються з землі, найбільш небезпечними є м’ясо, риба, молоко та молочні продукти. Купуючи м’ясо чи рибу в місцях стихійної торгівлі, треба пам’ятати, що це продукти невідомого походження, які можуть викликати харчові отруєння та токсикоінфекції, у тому числі ботулізм; загрозу можуть нести як харчові продукти, так і їх продавці, бо невідомо про стан їх здоров’я. Вживання молочної продукції невідомого походження (відсутні дані про стан здоров’я корови та результати лабораторних досліджень продуктів), придбаної в громадян, які не пройшли медогляд і не мають допуску до роботи з харчовими продуктами — прямий шлях до інфекційних захворювань. Також не можна купувати молоко в пластикових пляшках, які є предметами одноразового використання й мають не завжди відоме походження (іноді пляшки збирають на сміттєзвалищах і не завжди ретельно миють).

Харчові продукти мають продаватися в спеціалізованих магазинах і на спеціально обладнаних ринках, на яких встановлено холодильне обладнання й проводиться контроль за зберіганням і реалізацією продукції, що є гарантією придбання споживачем якісної та безпечної продукції.

Закликаємо населення утриматися від купівлі харчових продуктів у місцях несанкціонованої торгівлі – не наражайте себе свідомо на небезпеку.

Один із шляхів боротьби – не купувати продуктів харчування й інших товарів у місцях стихійної торгівлі.

Фото взято: http://surl.li/hnsna

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь