A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВАКЦИНОВАНІЙ ВІД ВІТРЯНКИ ДИТИНІ КАРАНТИН ПІСЛЯ КОНТАКТУ ІЗ ХВОРИМ НЕ ПОТРІБЕН

Дата: 31.05.2023 09:35
Кількість переглядів: 254

Імунна система щепленої людини після контакту з інфекцією зупинить її «на вході», тому не буде ні інкубаційного періоду, в останні дні якого людина стає заразною, ні самої хвороби.

Діти, що отримали дві дози вакцини від вітрянки або колись перехворіли, вкрай рідко мають симптоми хвороби після контакту з хворими. Якщо таке й стається, то висипання в них зазвичай дуже незначні та швидко минають.

Якщо в щепленої дитини через якийсь час після контакту з хворим на вітрянку все ж таки з'явиться висип, тоді її потрібно ізолювати, адже в цей час дитина є заразною для інших. Ізоляцію припиняють через добу після засихання останнього пухирця.

Якщо ваша дитина чи ви не маєте імунітету від вітряної віспи (не хворіли та не отримали щеплення) чи не маєте щодо цього інформації, то після контакту з хворою людиною варто якомога швидше (бажано протягом перших 3-4 днів) вакцинуватися від вітрянки – тобто провести екстрену вакцинацію. Це допоможе сформувати імунну відповідь і дозволить суттєво полегшити перебіг хвороби або й не захворіти зовсім.

Завчасна та екстрена вакцинація від вітряної віспи - це безпечні та ефективні способи запобігти хворобі та ускладненням.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь