A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

У ПАРЛАМЕНТСЬКІЙ АСАМБЛЕЇ НАТО ОДНОСТАЙНО ВИЗНАЛИ ЗЛОЧИНИ РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ ГЕНОЦИДОМ, А ТЕРОРИСТИЧНИЙ РЕЖИМ В РОСІЇ – РАШИЗМОМ…

Дата: 25.05.2023 11:14
Кількість переглядів: 419

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Російської Федерації проти України геноцидом, а терористичний режим в РФ - рашизмом.

Про це повідомив голова української делегації в ПА НАТО Єгор Чернєв у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом, а терористичний режим в рф - рашизмом. Одностайно», - написав народний депутат.

За його словами, ПА НАТО також закликала уряди країн-членів відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО.

«Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані», - переконаний політик.

Чернєв зазначив, що в тексті декларації йдеться про підтримку міжнародного трибуналу, допомогу Україні до перемоги і після неї, засудження ідеології рашизму, відновлення територіальної цілісності, а також про санкції, репарації та "план Маршалла".

«Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарії країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами», - резюмував голова української делегації в ПА НАТО.

Як повідомлялося, саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь