A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КРАЩЕ БУТИ ГОТОВИМ НА 100%, АЛЕ НІКОЛИ НЕ ЗАСТОСОВУВАТИ В РЕАЛЬНОМУ ЖИТТІ: НА СУМЩИНІ, НА ОДНОМУ З ПОЛІГОНІВ, ПРОХОДИЛА ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА КОМАНДНО-ШТАБНИХ НАВЧАНЬ

Дата: 22.05.2023 08:09
Кількість переглядів: 230

За участі голови Сумської ОВА Володимира Артюха, керівників структурних підрозділів ОВА, голів РВА та громад, а також представників ДСНС, поліції, медиків на полігоні відпрацьовувалися надзвичайні ситуації природного, техногенного, військового характеру.

Цього разу було на практиці опрацьовано, як діяти у разі застосування ворогом зброї масового ураження. Покроково, за наперед випрацюваним планом, учасники навчань відпрацьовували надзвичайну ситуацію, починаючи з визначання й оцінки зони ураження, і до допомоги потерпілим, евакуації населення тощо. Навчання були максимально наближені до реальності. Робилося все необхідне, щоб врятувати найдорожче – людське життя.

«Найбільший кордон із країною-агресором сьогодні – це не означає жити в постійному страху. Це значить – бути завжди готовими до будь-яких ситуацій, – зазначив Володимир Артюх. – Тобто кожен керівник району та громади має чітко перед собою не лише мати детальний план порятунку жителів, а й вміти його реалізовувати на практиці. Саме тому ми проводили ці навчання. І будемо їх проводити й надалі».

За словами голови Конотопської РВА Тетяни Сизон, навчання – дуже корисні й потрібні сьогодні на Сумщині: «За цей тиждень ми зрозуміли багато помилок, які допускали раніше».

Білопільський міський голова Юрій Зарко, відмітив, що ситуація на території Білопільської громади, на жаль, була й залишається складною. Щоденні обстріли не дають жителям громади спокійно жити. Кожен сьогодні має бути готовим до всього.

«Жодна книжка, жодна теорія не замінить практику. Сьогодні ми на практиці побачили, як відбувається від моменту, коли не дай Боже трапляється вибух, застосування зброї масового ураження, як відбувається алгоритм. Уся взаємодія, органів місцевого самоврядування, ДСНС, поліції, медиків. Сьогодні дуже важливі заняття. Краще бути готовим, але ніколи не застосовувати все це на практиці», – говорив він.

Голова Юнаківської громади Олена Сіма подякувала голові ОВА за ці навчання: «Вони дуже потрібні для всіх прикордонних громад. Ми маємо знати, як нам діяти. Після цього, ми звісно, будемо проводити подібні навчання в громадах. Головне для усіх нас – врятувати життя і здоров’я жителів Сумщини».

За словами голови Сумської ОВА, в області сьогодні є потужні сили – ДСНС, поліція, військові, які готові за єдиним планом допомагати кожній громаді. Є злагодження, техніка, навчені люди. Але все це має бути в керованих руках відповідно навчених керівників, професійних керівників, які повинні займатися під час воєнного стану, передусім, питаннями захисту.

«Кожен керівник на місцях має знати, як організовувати оборону, захист. евакуацію та інші заходи під час надзвичайних ситуацій. Щоб не було паніки, а була злагодженість й ефективна робота. Для цього ми також розпланували зайняття з тактичної підготовки, військово-медичної підготовки, вогневої підготовки. І ми учасниками навчань ще зустрінемось на підведенні підсумків, як визначено в моєму розпорядженні, через два тижні. Працюємо далі. Разом до перемоги», – підкреслив Володимир Артюх.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь