A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

15 ТРАВНЯ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ’Ї

Дата: 15.05.2023 13:58
Кількість переглядів: 298

Сім’я завжди була й залишається джерелом любові, поваги, взаємодопомоги та збереження кращих традицій людських взаємин. Безумовно, людині дуже важко існувати без родини.

Сім’я не завжди визначається по крові. Часто це люди у вашому житті, які приймають вас і готові ділити з вами свої життя.

Діяльність служби у справах дітей виконавчого комітету Путивльської міської ради полягає в забезпеченні родинами дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків. Сімейними формами виховання дітей, які залишилися без піклування батьків, є усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та патронатні сім’ї.

На території громади проживають 49 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема 34 дитини у 27 сім'ях опікунів (піклувальників) та 15 дітей – у 5 прийомних сім'ях.

Усиновлення – є найкращою із всіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дітей, тобто прийняття їх у сім’ю на правах рідних.

Опіка, піклування встановлюються для виховання дітей, які залишилися без батьківського піклування, і перебувають у родинних зв’язках з потенційним опікуном чи піклувальником. Опіка встановлюється над дітьми, які не досягли 14-ти років, піклування – над неповнолітніми від 14 до 18 років.

Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває в шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей (власних та вихованців) у дитячому будинку не повинна перевищувати 10 чоловік.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Діти мають рости в атмосфері сімейної любові й ви можете врятувати малюків від сирітської долі. Розпочніть свій шлях уже сьогодні, подаруйте любов і турботу тим, хто найбільше цього потребує.

Якщо ви маєте серйозні наміри та готові взяти дитину до себе в сім’ю, звертайтеся до служби у справах дітей виконавчого комітету Путивльської міської ради.

Наша адреса: м.Путивль, вул.Героїв Путивльщини, 84, каб.15, тел.0676957145.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь