A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

МІНІМАЛЬНИЙ СТРАХОВИЙ ВНЕСОК - 2023

Дата: 05.05.2023 13:28
Кількість переглядів: 62

Головне управління ДПС у Сумській області  нагадує суб’єктам господарювання, що у разі якщо база нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на місяць, за який отримано дохід (далі – МЗП), сума ЄСВ розраховується як добуток розміру МЗП і ставки ЄСВ - 22 відсотків. Це й буде мінімальним страховим внеском (у 2023 році - 1474 грн (6700 грн х 22 відсотків)).

Зазначене правило не застосовують для нарахування зарплати фізособам із джерел не за основним місцем роботи. У такому разі ЄСВ визначається з фактичної бази нарахування ЄСВ.

До того ж для нарахування ЄСВ на зарплату працівників, які є особами з інвалідністю, роботодавці застосовують ставку 8,41 відсотків до фактичної суми нарахованої заробітної плати.

Крім того, в розмірі не менше мінімального страхового внеску зобов'язані сплачувати ЄСВ підприємці (незалежно від обраної ними системи оподаткування) та фізособи, які ведуть незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах. 

Зазначений внесок сплачується щокварталу. Тож не пізніше 20-го календарного дня після закінчення кварталу у 2023 році до бюджету має сплачуватися ЄСВ у розмірі не менш як 4422 гривень. 

Звільняються від сплати ЄСВ за себе пенсіонери за віком, особи з інвалідністю та особи, які отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Податківці звертають увагу роботодавців, що своєчасна виплата пенсій та  соціальної допомоги напряму залежить від наповнюваності державних цільових фондів  єдиним внеском на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Тож, шановні роботодавці, закликаємо вас у своїй професійній діяльності суворо дотримуватися норм чинного законодавства при сплаті єдиного соціального внеску.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь