A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

У ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ МИ ВШАНОВУЄМО КОЖНОГО, ХТО БОРОВСЯ З НАЦИЗМОМ, ТА ВСІХ ЖЕРТВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

Дата: 08.05.2023 13:38
Кількість переглядів: 282

Цей день в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації наша держава відзначає вдруге.

Уся Європа відчула тяжкі наслідки змови двох тоталітарних систем – гітлерівської нацистської та радянської. Територія України стала полем бою у кривавому протистоянні двох режимів. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати українців та інших народів, які проживали на нашій землі, адже загинуло понад вісім мільйонів осіб - близько 3 мільйонів воїнів та 5 мільйонів цивільних.

Жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом. Але результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів росія прагне привласнити собі з метою маніпулювання власними громадянами й міжнародною спільнотою. Кульмінацією прикриття авторитету переможця для агресивної політики стало повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Росія знову, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу країну. Українська боротьба триває щоденно, міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. 

Спираючись на гіркий досвід та історичні уроки, сьогоднішній День пам’яті та примирення символізує для світу не тріумф переможців над переможеними, а застереження для майбутніх поколінь про збереження та захист миру, як спосіб вільного, демократичного та цивілізованого існування.

Низький уклін воїнам визволителям, які, не шкодуючи себе та власних життів, протистояли нацизму й страшним злочинам проти людства. Пам’ятаймо їх подвиг.

Вічна памʼять і слава всім загиблим у Другій світовій війні.

Слава Україні!

Путивльський міський голова             Костянтин ГАВРИЛЬЧУК

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь