ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПУТИВЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА КОСТЯНТИН ГАВРИЛЬЧУК УЗЯВ УЧАСТЬ У МОЛИТОВНОМУ СНІДАНКУ, ЯКИЙ ВІДБУВСЯ В М.СУМИ

Дата: 04.05.2023 15:00
Кількість переглядів: 300

Сьогодні в Сумах пройшов IV Молитовний сніданок, у якому взяли участь представники релігійних конфесій, обласної та міської влади, місцевого самоврядування, бізнесу, правоохоронних структур, громадських організацій, депутати. Почесним гостем заходу став Даг Бьорлі – співголова оргкомітету Національного Молитовного сніданку у Вашингтоні.

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих від російської агресії та молилися за перемогу.

«У такий непростий для України час проводити молитви вкрай важливо, - переконаний заступник голови Сумської обласної ради Микита Баня. – Кожен із нас може робити максимум для того, аби наблизити нашу спільну перемогу. В першу чергу, велика подяка військовим, які захищають країну. По-друге, багато допомагають волонтери і ті, хто працюють в тилу, підтримуючи економіку країни. І, звісно, ми всі маємо молитися за Україну і її майбутнє. Молитися, аби духовно підтримати всіх наших воїнів у таку нелегку для держави годину».

Даг Бьорлі розказав про власні традиції сніданку в США, вручив подарунки, виразив захоплення українським народом і зазначив, що має честь знаходитися поряд з українцями. «Я тішуся, що ця гарна традиція збиратися за спільним столом заради молитви, розповсюдилася по усьому світі й Україні зокрема», - наголосив гість.

Молитви за мир в Україні прочитали голова Сумської ОДА – військової адміністрації Володимир Артюх, заступник голови обласної ради Микита Баня та депутат облради Оксана Кужель.

«Я з великою приємністю беру участь у цьому Молитовному сніданку. Нині непроста ситуація в області. Адже за останні місяці пошкоджено сотні об’єктів інфраструктури та домогосподарств області. Є вбиті й поранені жителі Сумщини. Сьогоднішня ніч теж була, на жаль, неспокійною. Росіяни знову нанесли авіаудар по нашій території. Але я впевнений, що такі заходи сьогодні на часі. Ворог має бачити нашу єдність. Тож я прошу всіх тут присутніх помолитися за нашу Україну і нашу Перемогу», - зазначив Володимир Артюх.

Фінальна молитва за перемогу завершилася 90 Псалмом, молитвою за воїнів, молитвою за прощення гріхів, а також Отче наш.

Слід зазначити, що перший релігійний сніданок започаткував Ісус Христос, хоча на державному рівні вперше традицію релігійного сніданку увів президент США Дуайт Ейзенхауер своїм указом у 1942 році.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь