A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПІДГОТОВКА ДО НОВОГО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ ВЖЕ ПОЧАЛАСЬ. ПРИ ЦЬОМУ ЕКОНОМИМО БЮДЖЕТНІ КОШТИ

Дата: 04.05.2023 08:45
Кількість переглядів: 317

За численними зверненнями громадян, відділ ЖКГ на початку весни провів тендерні закупівлі послуги з видалення аварійних дерев, у тому числі й на міських цвинтарях. Переможець за 200 тис. грн береться видалити 42 аварійні дерева: 18 - на цвинтарі вул.Базими, 22 - на цвинтарі вул.Свободи, 2 - на вул.Богдана Хмельницького.

На перший погляд, сума тендеру може здатися високою, але в середньому вартість послуг за видалення одного дерева складає 4,8 тис. грн, що цілком відповідає ринковим пропозиціям, враховуючи складність роботи. За ці ж кошти виконавець має розкрижувати стовбури, розколоти колоди, скласти гілки.

Окрім складності, зазначені роботи пов'язані як з ризиком руйнації надгробків, так і безпосередньо з безпекою самих пильщиків. Та все ж це потрібно зробити, бо рано чи пізно дерева можуть впасти самі. Здебільшого вони кремезні, 20 метрів і більше заввишки, в обхваті деякі понад два метри. Тож з одного дерева в середньому можна отримати від 5 до 15 куб. метрів деревини.

Таким чином, з додаванням витрат на перевезення спиляної деревини найманим транспортом, собівартість заготовленої деревини складе не більше 450 грн/м. куб. А це втричі менше ринкової вартості такого палива.

Зазначимо, що ця добра справа вирішує одразу декілька проблем:

- ліквідується загроза падіння дерев на місця поховання чи лінії електропередач;

- заготовлюється деревина для опалення;

- економляться бюджетні кошти.

Також нагадаємо, що за підсумками минулорічного опалювального сезону в Путивльській громаді для опалення об'єктів соціальної інфраструктури витрачено 2,7 тис. куб. метрів деревини із заготовлених відділом ЖКГ 3,4 тис. куб. метрів. І якщо торік реальна економія від такої діяльності склала 1,7 млн. грн, то цього року вона буде не меншою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь