A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ

Дата: 27.04.2023 15:46
Кількість переглядів: 409

27 квітня 2023 року фахівцями Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради Сумської області проведено онлайн захід з актуальних питань освіти дітей з особливими освітніми потребами для педагогів сільських закладів освіти Путивльської міської та Новослобідської сільської рад, який об’єднав 29 учасників.

Фахівець  Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради Ольга СМІЛИК надала практичні поради щодо проведення моніторингу  виконання індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами, підготовки психолого-педагогічної характеристики на дитину, з якою планують відвідати ІРЦ.

Директор Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради Тамара КИЗЕНКО наголосила на основних документах з інклюзивного навчання, зазначивши, що навчання учнів в інклюзивному класі здійснюється відповідно до освітньої програми закладу освіти з урахуванням їх особливих освітніх потреб та особистісно орієнтованого спрямування освітнього процесу, адаптації та/або модифікації окремих навчальних предметів, зупинилась на адаптації та модифікації у освітньому процесі осіб з особливими освітніми потребами, необхідності у складанні індивідуального навчального плану. Нагадала, що до складу Команди супроводу залучаються фахівці інклюзивно-ресурсного центру, які брали участь у проведенні комплексної оцінки та обов'язково - батьки. У період воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану (особливого періоду) засідання Команди можуть проходити в режимі онлайн та/або у змішаному очно-дистанційному форматі. Ще раз розповіла про переваги інклюзивного навчання, про перелік та підготовку документів для звернення батьків до ІРЦ та висвілила інші питання.

Завершилася онлайн зустріч відповідями на запитання, а також словами про те, що  добре бачить лише серце. Найголовнішого очима не побачиш. Тож необхідно вчитися  бачити серцем, щоб бути надійною підтримкою для дітей та їх близьких.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь