ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЧИ УКЛАДАТИМЕ ДОГОВОРИ НСЗУ ІЗ ЗАКЛАДАМИ, ЯКІ НЕ УВІЙДУТЬ В СПРОМОЖНУ МЕРЕЖУ?

Дата: 28.04.2023 08:49
Кількість переглядів: 421

Так. НСЗУ укладатиме договори і фінансуватиме медичні послуги у закладах, які не увійдуть в спроможну мережу, при відповідності вимогам до відповідного пакету.

Нині в Україні формується мережа спроможних медзакладів, які будуть забезпечені необхідним медичним обладнанням та лікарями й надаватимуть якісну медичну допомогу.

У кожній спроможній мережі будуть надкластерні, кластерні та загальні заклади охорони здоров'я, заклади первинної медичної допомоги. Також центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який має пункти постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги. Роль закладів визначають Київська міська та обласні державні (військові) адміністрації.

Медзаклади загального типу будуть обслуговувати не менше 40 тисяч осіб та надавати базову медичну допомогу (анестезіологія, неврологія, інфекційні хвороби, ортопедія і травматологія, терапія, хірургія). А кластерні - не менше 120 тисяч осіб та надаватимуть більш широкі медичні послуги (кардіологія, дерматовенерологія, психіатрія, акушерство і гінекологія, офтальмологія, урологія тощо).

Надкластерні медзаклади надаватимуть медичні послуги в складних випадках та за напрямками, які вимагають спеціалізованої допомоги (гастроентерологія, неонатологія, ендокринологія, інтенсивна терапія, кардіохірургія, отоларингологія, пульмонологія, судинна хірургія тощо).

Мета таких змін — не ліквідація наявних медичних закладів, а повне їх укомплектування.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь