A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРО ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ

Дата: 19.04.2023 08:39
Кількість переглядів: 239

Як відомо, у квітні закінчується опалювальний сезон, тож з 01 травня по 30 вересня в Україні будуть надаватися субсидії на неопалювальний сезон. Для більшості субсидіантів, які отримували субсидії в опалювальному сезоні, житлові субсидії з початком нового періоду будуть перепризначені автоматично з травня, якщо не змінилися дані про їхній майновий стан, перелік отриманих комунальних послуг чи не відбулися зміни, які стосуються складу домогосподарства/членів сім'ї, на підставі наявної інформації в Пенсійному фонді України. Якщо ж такі зміни сталися, то отримувачі субсидій повинні повідомити про це орган ПФУ протягом 30 днів.

Житлова субсидія на новий період призначення, тобто з травня надається за особистим зверненням, якщо в домогосподарстві:

є внутрішньо переміщені особи;

члени домогосподарства орендують житлові приміщення та сплачують житлово-комунальні послуги;

кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша ніж кількість зареєстрованих;

є особи, які не мали доходів за 3 та 4 квартали попереднього календарного року (або їх розмір був менше мінімальної заробітної плати) та не було сплачено єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Також з початком нового календарного року домогосподарство має право звернутися за призначенням субсидії на тверде паливо. У такому випадку заявники можуть звертатися з січня, адже субсидія на тверде паливо надається один раз на календарний рік.

Якщо в опалювальний сезон розмір платежу не перевищував обсягу обов'язкового відсотка платежу, тобто розмір житлової субсидії становив 0 грн, то на неопалювальний сезон вона надається лише на підставі звернення громадянина.

Якщо заяву подано протягом двох місяців з початку неопалювального (опалювального) сезону, то субсидія призначається з початку такого сезону.

Розрахунок житлової субсидії:

якщо призначається з початку неопалювального сезону (травень), то доходи враховуються за III-IV квартали попереднього календарного року;

Доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

якщо субсидія призначається на тверде паливо, то до розрахунку враховуються доходи за попередній календарний рік.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь