A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

НЕЗАВЕРШЕНА ПРОЦЕДУРА ОФОРМЛЕННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ

Дата: 17.04.2023 09:13
Кількість переглядів: 243

Останнього часу виникають питання щодо незавершеної процедури оформлення права власності на будинок, квартиру тощо або правовстановлюючий документ дуже старий і не занесений до жодного державного реєстру, а саме до реєстрів Речових прав на нерухоме майно (старий архівний) та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (новий діючий). А ще може бути таке, що правовстановлюючий документ не має характеристик об’єкту (загальної та житлової площі, адреси).

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (далі - державна реєстрація прав) - офіційне визнання й підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Особливістю виникнення права власності на нерухоме майно є обов'язкова державна реєстрація такого права. Однак, на сьогодні, непоодиноким випадком є відсутність оформленого права власності на об'єкти нерухомого майна збудовані ще в попередній період. А відсутність державної реєстрації права власності на нерухоме майно є ознакою відсутності самого права на це майно. Згідно зі ст. 331 Цивільного кодексу України, якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, то право власності виникає з моменту державної реєстрації.

Щоб уникнути в непотрібний момент перешкод щодо розпорядження своїм майном, а саме швидко продати, обміняти тошо, і навіть реєстрація місця проживання є неможливою без приведення правовстановлюючих документів у відповідність до чинного законодавства.

Увага: усі правовстановлюючі документи на ваше нерухоме майно є чинними й на сьогодні, але для розпорядження правами щодо нерухомого майна, для укладення будь-яких угод щодо нерухомого майна, необхідно перевірити всю інформацію щодо наявності реєстрації прав власності в державних реєстрах.

У разі, якщо власник нерухомого майна ДОБРОВІЛЬНО вирішить зареєструвати право власності на своє майно, тоді йому необхідно звернутися до реєстраційного відділу управління «Центр надання адміністративних послуг», що знаходиться за адресою: вул.Героїв Путивльщини (стара назва Першотравнева), 84, перший поверх, кабінет № 5.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь