ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРО СКАЗ ТА АНТИРАБІЧНУ ДОПОМОГУ

Дата: 10.04.2023 11:23
Кількість переглядів: 166

Путивльське відділення  ДУ «Сумський ОЦКПХ МОЗ України» повідомляє, що за перший квартал цього року на Путивльщині зареєстровано 6 випадків покусаних осіб.

При проведенні епідеміологічного розслідування виявлено, що бродячі тварини, які нападають на громадян, не були спровоковані.

Згідно з медичною тактикою, особам, що були укушені безпритульною твариною, потрібно призначити антирабічне лікування – щеплення проти сказу. Адже визначити стан бродячої тварини та встановити спостереження за нею 10 діб неможливо. У зв’язку з цим, використовується антирабічна вакцина та проводиться лікування постраждалих осіб.

Сказ – хвороба особливо небезпечна та невиліковна. У разі інфікування людини показані негайна госпіталізація і введення вакцини. Щеплень антирабічною вакциною має бути п’ять: у день звернення до лікаря (0-й день), а потім на 3-й, 7-й, 14-й і 28-й дні. На курс лікувальних щеплень витрачається біля 700 гривень на одну особу. На даний час, вирішена проблема забезпеченості антирабічними препаратами КНП «Путивльська міська лікарня» Путивльської міської ради.

Звертаємо увагу жителів громади та нагадуємо про необхідність належного утримання домашніх тварин і вчасних профілактичних щеплень своїх улюбленців.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь