ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПОДАТКІВЦЯМИ ВИЯВЛЕНО ЗАВОЛОДІННЯ КОШТАМИ У СУМІ 1 МЛН 443 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Дата: 07.04.2023 11:32
Кількість переглядів: 49

Підрозділом запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Сумській області постійно проводиться робота з виявлення фактів порушення чинного законодавства суб’єктами підприємницької діяльності, зокрема з питання  легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

У ході дослідження матеріалів СБУ та матеріалів кримінального провадження, наданих слідчим відділом Сумського РУП ГУНП в Сумській області, підрозділом запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Сумській області виявлено ознаки заволодіння коштами громадян у сумі 1 млн 443 тисяч гривень, про що складено відповідні висновки, які передано до слідчого підрозділу.

Так, за матеріалами СБУ протягом квітня-червня 2022 року у період дефіциту паливно-мастильних матеріалів, начальник патронатної служби Сумської ОВА, який наразі очолює Сумську районну військову адміністрацію, та керівник місцевої громадської організації організували схему продажу пального, придбаного за благодійні внески для військових формувань, правоохоронців та екстрених служб регіону.

Зловмисники реалізовували закуплені бензин та дизельне пальне через АЗС міста Суми з оплатою на банківську карту чиновника обласної військової адміністрації. Загалом у такий спосіб зловмисники привласнили кошти від реалізованих паливних матеріалів на суму 1 млн 443 тисяч гривень.

Наразі, обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене в особливо великому розмірі під час воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь