A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЗА МАТЕРІАЛАМИ СБУ ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ ГОЛОВІ СУМСЬКОЇ РВА ТА КЕРІВНИКУ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ, ЯКІ НЕЗАКОННО РЕАЛІЗУВАЛИ БЛАГОДІЙНУ ДОПОМОГУ НА 1,5 МЛН ГРН, ЗІБРАНУ ДЛЯ ЗАХИСНИКІВ СУМЩИНИ

Дата: 31.03.2023 15:43
Кількість переглядів: 391

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру очільнику Сумської районної військової адміністрації та керівнику місцевої громадської організації, які за попередньою змовою вчинили незаконну реалізацію пального, придбаного за благодійні пожертви.

За даними досудового слідства, протягом квітня-червня 2022 року у період дефіциту паливо-мастильних матеріалів, начальник патронатної служби Сумської ОВА, який наразі очолює Сумську районну військову адміністрацію, та керівник місцевої ГО організували схему продажу пального, придбаного за донати для військових формувань, правоохоронців та екстрених служб регіону.

Зловмисники реалізовували закуплені бензин та дизельне пальне через АЗС Сум з оплатою на банківську карту чиновника обласної військової адміністрації.

Загалом у такий спосіб зловмисники привласнили кошти від реалізованих паливних матеріалів на суму 1 млн 443 тис. грн.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене в особливо великому розмірі під час воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Викрили протиправну оборудку співробітники Управління СБ України в Сумській області спільно зі слідчими Нацполіції та відділом запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Сумській області за процесуального керівництва Окружної прокуратури м. Суми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь