A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ОНЛАЙН ЗУСТРІЧ

Дата: 24.03.2023 09:16
Кількість переглядів: 59

23 березня 2023 року фахівцями Комунальної установи «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради Сумської області в рамках угоди про співпрацю було організовано та проведено онлайн семінар для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Новослобідської сільської ради. Під час засідання фахівці Центру надали роз’яснення щодо роботи психологічної служби з дітьми з особливими освітніми потребами у закладах освіти.

Директор  Тамара Кизенко ознайомила учасників з нормативно-правовою базою з організації роботи та освіти дітей з особливими освітніми потребами. Акцентувала увагу присутніх на ролі практичного психолога та соціального педагога в команді психолого-педагогічного супроводу згідно з наказом МОН України № 609 від 08.06.2018 року «Про затвердження Примірного положення про команду психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладі загальної середньої та дошкільної освіти». Разом «прочитали» висновок про комплексну оцінку розвитку дитини, зупинилися на окремих розділах, обговорили вимоги до психолого-педагогічної характеристики на дитину та інше.

Фахівці (консультанти) Центру Юлія Іванова, Ольга Смілик, Олена Мовлянова детально зупинилися на рівнях підтримки та категоріях освітніх труднощів у дітей з ООП. Нагадали, що рівнів підтримки – п’ять. Вони визначаються в результаті комплексної оцінки фахівців ІРЦ (2-5 рівні) чи шкільної команди супроводу (1рівень). Нині, під час адаптаційного періоду, коли треба визначити рівні підтримки для всіх дітей, які вже мають висновки ІРЦ, Центр та заклади освіти працюють спільно. Ключовим моментом є те, що для визначення рівня підтримки фахівці  мають відштовхуватися від потреб дитини, а не від її діагнозу (нозології).

Особливу увагу звернули на визначення першого рівня підтримки в освітньому процесі, який встановлюється в закладі освіти, обговорили особливості психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП та їх батьків.

Спеціалісти закладів освіти поділилися власним досвідом щодо роботи з дітьми даної категорії та шляхами реалізації проєкту «Завжди поруч».

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь