ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПОЕЗІЯ ЄДНАЄ СЕРЦЯ

Дата: 21.03.2023 16:21
Кількість переглядів: 277

У двадцять перший день весни, людство відзначає Всесвітній день поезії. Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну й водночас велику силу. Воно народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба. Поезія допомагає нам жити разом. Кожен вірш –  це сповідь поета, якийсь незабутній епізод із його життя. Переконатися в цьому мали змогу студенти «Університету III віку» КУ «Центр надання соціальних послуг» Путивльської міської ради та читачі бібліотеки, які стали учасниками нон-стопу «Поезії одвічна висота».

Свій поетичний світ відкрила активна читачка Лідія Петрівна Одинець. Вона  прочитала власні вірші, які вразили присутніх своєю щирістю та відвертістю. Також вона зупинилася на поезії Ліни Костенко –  найяскравішої зірки на небі сучасного письменництва. Твори письменниці не залишили нікого байдужими. Емоційно та майстерно прозвучали її поезії у виконанні Олександри Богданової, Марії Лебідь, Майї Рубан, яка, до речі, згадала  вірші нашого земляка –  Олександра  Педяша.

Сьогодні поети України наближають нашу перемогу словом, яке вселяє віру у світле майбутнє. Упродовж заходу червоною ниткою звучала патріотична поезія Анатолія Луговського, Валентини Мироненко, Миколи Гриценка та Антонії Цвід, яка ввійшла  до альманаху «Нескорена Україна».

Ведуча заходу ознайомила присутніх із майстерними творами молодих поетес Сумщини: Алли  Акименко, Дар’ї  Майбороди та Наталії Редько.

         Захід доповнила тематична підбірка літератури  «Поезія — це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі», ознайомившись із якою кожен із присутніх мав шанс знайти свого автора, свою поезію, яка співзвучна зі станом його душі.

Нехай слово, рима й мелодія наповнюють ваші серця натхненням, добром, надією, вірою та любов’ю, а світ навколо роблять кращим.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь