A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕКЛАРАЦІЮ ПРО ДОХОДИ МОЖНА ПОДАТИ В ЕЛЕКТРОННОМУ ВИГЛЯДІ

Дата: 17.03.2023 12:33
Кількість переглядів: 75

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи, а саме: надати особисто або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

При надсиланні декларації поштою платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше, ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні декларації в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Якщо декларація направляється засобами електронного зв’язку, то громадяни можуть скористатися можливостями Електронного кабінету, де передбачається часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Для подання декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік не потрібно відвідувати місцеву податкову інспекцію. За наявності електронного підпису це легко і швидко можна зробити в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет.

З електронною формою податкової декларації платники податків можуть ознайомитися на вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/ Реєстр форм електронних документів.

З прикладами заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи можна ознайомитись за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/prikladi-zapovnennya-podatkovoi-deklaratsii/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь