A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ – 2023: ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ

Дата: 06.03.2023 15:35
Кількість переглядів: 199

03.03.2023 року працівниками КУ «Путивльський ЦПРПП» було проведено семінар-практикум, у якому взяли участь педагогічні працівники, які відповідають за проведення атестації педагогічних працівників у закладі освіти, бажаючі взяти участь у педагогічному ярмарку «Я атестуюсь» і педагогічні працівники, які атестуються у 2023 році.

Світлана БРЯНЦЕВА, директор КУ «Путивльський ЦППП», наголосила, що атестація у 2023 році проводиться згідно з Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 06 жовтня 2010 року № 930 (зі змінами).

Звернула увагу на те, що 21 грудня 2022 р. за № 1649/38985 у Міністерстві юстиції України зареєстровано наказ Міністерства освіти і науки України від 09.09.2022 р. № 805 «Про затвердження Положення про атестацію педагогічних працівників», який набирає чинності з 01.09.2023, крім підпункту 3 пункту 3 цього наказу, який набирає чинності з дня його офіційного опублікування:

3) педагогічним працівникам, які до набрання чинності цим наказом, успішно пройшли сертифікацію і мають чинні сертифікати (один раз протягом дії сертифікату), проходження сертифікації зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації із присвоєнням наступної (збереженням присвоєної) кваліфікаційної категорії, педагогічного звання.

Присутні ще раз опрацювали зміст професійних стандартів керівника і вихователя закладу дошкільної освіти, керівника закладу загальної середньої освіти і професійний стандарт за професіями вчителів, практичного психолога закладу освіти, а саме: орієнтовний опис професійних компетентностей педагогічних працівників закладів освіти.

Наталія Шубіна, консультант, акцентувала увагу присутніх на важливості сучасного підходу до реалізації власної педагогічної ідеї відповідно до чинного законодавства, яке регламентує діяльність педагогічних працівників. Також, опрацювала з учасниками семінару основи педагогічної методології та зауважила, що під час викладення власної педагогічної ідеї важливо вміло оперувати знаннями про моделі навчання, педагогічні технології, методи, прийоми, форми і засоби навчання.

Олена БИКОВА, консультант, розкрила питання оформлення портфоліо як засобу представлення професійної діяльності педагога за міжатестаційний період; надала поради і рекомендації щодо накопичення матеріалів, які демонструють рівень професіоналізму педагога, дають змогу відстежити особисті успіхи і професійне зростання та є оцінкою результативності його роботи.

Олена Миколаївна зорієнтувала учасників семінару–практикуму на оформленні електронних «слайдів успіху». Разом з педагогами проаналізувала помилки і недоліки під час оформлення портфоліо. Консультант ознайомила з онлайн-сервісами, де можна безкоштовно завантажити шаблони презентацій, діаграм, сторінок Word.

Зустріч відбулась в теплій атмосфері. Присутні отримали кейс з матеріалами та відповіді на всі запитання

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь