A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

МАГІЯ ПЕРА

Дата: 03.03.2023 13:52
Кількість переглядів: 38

         3 березня відзначається Всесвітній день письменника. Професія письменника з'явилася багато століть назад, але майстри слова отримали своє свято лише в 1986 році на засіданні 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, який був заснований у 1921 році. Назва організації – абревіатура, утворена першими літерами англійських слів poets – поети, essayists – нарисовці, novelists – романісти. Ідея створення організації належить англійській письменниці Кетрін Емі Доусон-Скотт. А ще в Україні  створена  Національна спілка письменників України (НСПУ) – добровільна творча організація професійних літераторів України: поетів, прозаїків, драматургів, критиків і перекладачів. Спілка має власне книжкове видавництво – «Український письменник».

           Сьогодні  не тільки професійне свято митців пера. У цей день закликають не забувати про те, що письменницька  праця має нести правду і захищати свободу слова. Письменник – це очі, думки та совість суспільства. Його пильні спостереження, влучні здогадки та передбачення є відгуком часу і елементом формування відповідного пласту історії.

         З нагоди  цього свята бібліотека презентує виставку-колаж «Магія пера», на якій широко представлені сучасні твори письменників країни, краю, світового письменства. Запрошуємо всіх бажаючих зануритися в неповторний світ письменницької творчості. Сподіваємося, що кожний з вас знайде свого письменника!

         Тож вітаємо нашого колегу, поета, журналіста, краєзнавця, члена Національної спілки письменників України Анатолія Васильовича Луговського, а також усіх митців слова зі святом та бажаємо творчої наснаги, любові читачів та яскравих образів у свої творах.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь