A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

СІЧНЕВІ НАДХОДЖЕННЯ ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ СУМЩИНИ СКЛАЛИ ПОНАД 800 МЛН ГРИВЕНЬ

Дата: 13.02.2023 16:36
Кількість переглядів: 81

За інформацією в. о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області Олексія Мазуренка у січні 2023 року платниками області сплачено до місцевих бюджетів 817,6 млн гривень податкових платежів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли   на 185,1 млн гривень (або на 29,3 відсотка).

У розрізі податків та зборів забезпечено надходження:

  - податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) - головного наповнювача місцевих бюджетів – 586,1 млн гривень. Зазначена сума більше тогорічного показника на 201,3 млн грн (або на 52,3 відсотка).  Слід зазначити, що саме ПДФО займає найбільшу питому вагу у структурі надходжень місцевих бюджетів Сумщини та складає 71,7 відсотка.

- єдиного податку – 120,4 млн гривень. У розрізі платників «левову» частину, а це 61,1 млн гривень сплатили фізичні особи. Юридичні особи IV групи разом із сільгоспвиробниками сплатили 49,1 млн гривень, а різницю - 10,2  млн гривень – додали юридичні особи III групи. Єдиний податок є одним з податкових платежів, надходження якого стабільно наповнює місцеві бюджети та забезпечує фінансування територіальних громад. Надходження зазначеного податку є другим по величині в структурі надходжень до місцевих бюджетів нашої області.

-    податку на майно в частині плати за землю – сплачено 64,8 млн гривень, що на 2,8 млн гривень (або на 4,6 відс.) більше суми надходжень за відповідний період минулого року. Акцентуємо, що це обов’язковий платіж, який справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Платниками податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі.

- рентної плати за користування надрами – 16,3 млн гривень. Платниками рентної плати за користування надрами є суб’єкти господарювання, у тому числі громадяни України, іноземці та особи без громадянства, зареєстровані відповідно до закону як підприємці, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами в межах конкретних ділянок надр з метою провадження господарської діяльності, в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах (ділянках) надр (п.п. 252.1.1 ст. 252 Податкового кодексу України);

«Хочу зазначити, що наповнення місцевих бюджетів, особливо у час війни, є вагомим внеском для пришвидшення довгоочікуваної перемоги. Тож мені приємно констатувати, що суб’єкти господарювання нашої області, у своїй більшості, розуміють наскільки важливою є кожна сплачена до бюджету гривня. Щиро вдячний кожному сумлінному платнику податків Сумщини за усвідомлену життєву позицію», - констатує посадовець.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь