A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПУТИВЛЬСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР ЗВІТУЄ ПРО СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ

Дата: 03.02.2023 11:47
Кількість переглядів: 357

Комунальна установа «Путивльський інклюзивно-ресурсний центр» Путивльської міської ради забезпечує дотримання прав осіб з особливими освітніми потребами на здобуття освіти через проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та забезпечення їй системного кваліфікованого супроводу.

Центр провадить діяльність з урахуванням поваги та індивідуальних особливостей дітей, недопущення дискримінації та порушення прав дитини, конфіденційності, доступності освітніх послуг з раннього віку.

Фахівцями (консультантами) Центру за рік проведено 47 комплексних оцінок, 19 з яких - повторні. Усього під кваліфікованим супроводом перебувають 97 дітей з особливими освітніми потребами, у тому числі 12 – з Новослобідської громади. Загалом проведено 3110 корекційно-розвиткових занять, третина із яких демонстраційні.

Складним видався минулий рік через війну, проте колектив Центру використовував оптимальні та безпечні шляхи надання послуг, у повній мірі задовольнив звернення батьків з дітьми, у тому числі й внутрішньо переміщених.

Наразі в школах Путивльської та Новослобідської громад функціонують 39 інклюзивних класів для 53 дітей з особливими освітніми потребами. Працюють три інклюзивні групи в Центрі позашкільної освіти, одна група – у дошкільному закладі. Створено реєстр фахівців, що проводять корекційно-розвиткові заняття з дітьми, та напрацьовано банк даних дітей з особливими освітніми потребами.

Одним з основних напрямків діяльності установи є робота з батьками. Систематично проводяться індивідуальні та групові консультації, тренінги, бесіди. Працює батьківський лекторій «Моя особлива дитина». За рік надано 663 консультації батькам.

В установі під керівництвом директора Тамари КИЗЕНКО працює злагоджена команда з 6-ти педагогів з вищою спеціальною освітою: два практичні психологи, учитель-логопед, учитель-дефектолог, учитель-реабілітолог.

Путивльський інклюзивно-ресурсний центр співпрацює з Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, закладами освіти Путивльської міської ради та Новослобідської сільської ради, Шалигинською спеціальною школою, Путивльським професійним ліцеєм, Путивльським педагогічним коледжем імені С.В. Руднєва та іншими установами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь