ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

Дата: 29.01.2023 08:05
Кількість переглядів: 68

29 січня в Україні відзначається 105 річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

29 січня 1918 року на залізничній платформі в Крутах до 520 українських вояків і студентів з 16 кулеметами та однією гарматою дали бій росіянам, які мали десятикратну перевагу в живій силі, бронепотягах та артилерії. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ на Київ було зупинено на декілька днів. Бій під Крутами став боєм за майбутнє України. Сміливість та жертовність крутинців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. Тому героїв Крут часто називаютьпершими кіборгами”. Напередодні відзначення Дня памяті Героїв Крут  в бібліотеці проведено патріотичну сторінку «Волі народної дзвін», вході якої йшла розповідь про цю  героїчну подію  нашої історії.

Присутніх також ознайомили  з літературою, яка висвітлює невідомі і маловідомі документи, матеріали, свідчення , спогади учасників бою під Крутами.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь