ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

24 СІЧНЯ ВИПОВНЮЄТЬСЯ 90 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЄВГЕНА МИХАЙЛОВИЧА ДУДАРЯ, УКРАЇНСЬКОГО ПИСЬМЕННИКА-САТИРИКА, АРТИСТА РОЗМОВНОГО ЖАНРУ, ПУБЛІЦИСТА

Дата: 24.01.2023 13:24
Кількість переглядів: 89

Євген Дудар – воїн в українській літературі. Його зброя – гумор і сатира. А сміх – то ціла стратегія. Євгену Михайловичу самим Богом даровано талант сміхотворця. І не простого – українського. А вже сам письменник все життя кладе цей талант на вівтар боротьби за Україну, український інтерес, українську душу на українській землі. Насправді Дудар – людина дуже серйозна. А його сатира – як постріл снайпера.

Письменник є автором понад 20 книг, а також численних публікацій у пресі. Соковита, барвиста мова його «дударесок», лаконічні, влучні вислови, дотепні діалоги персонажів, уїдлива іронія, сарказм, а водночас і засоби гротеску, фарсу, щире вболівання за духовне і громадянське здоров’я людини, за долю суспільства і держави — все це окреслює своєрідний художній світ творів митця, їхню естетику й оригінальність. Його твори було перекладено багатьма мовами світу. Тож знаймо своїх видатних. Є наші таланти – є і буде Україна та українці на нашій прегарній, мужній, згорьованій, але Богом даній нам землі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь