A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВИМОГИ ДО МІСЦЯ ВЛАШТУВАННЯ КОЛОДЯЗІВ ТА КАПТАЖІВ ДЖЕРЕЛ

Дата: 16.01.2023 10:42
Кількість переглядів: 99

     Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук  збереження здоров’я людини і її довголіття. Але потрібно пам’ятати, що вода може бути одним із факторів передачі небезпечних  інфекційних захворювань, в  першу  чергу кишкових.

Колодязна вода, що використовується для господарсько-питних потреб, повинна бути епідемічно-безпечною (не містити бактеріального забруднення), не шкідливою за хімічним складом та приємною за органолептичними (смаковими) властивостями.

Для усунення  можливих підтоплень  ґрунтовими водами під час паводку чи стихійного лиха, з метою попередження виникнення можливої шкоди здоров’ю при вживанні води із шахтних колодязів та каптажів, розроблені рекомендації до місця влаштування колодязів та каптажів.

Місця влаштування колодязів та каптажів джерел слід розташовувати на незабрудненій та захищеній території, яка знаходиться вище за течією ґрунтових вод на відстані не менше ніж 30 м від магістралей з інтенсивним рухом транспорту та не менше ніж 50 м (для індивідуальних колодязів не менше ніж 20 м) від вбиралень, вигрібних ям, споруд та мереж каналізації, складів добрив та отрутохімікатів, місць утримання худоби та інших місць забруднення ґрунту та підземних вод.

Територію  поблизу колодязя, каптажу джерела потрібно утримувати в чистоті та організовувати відведення  поверхневого стоку.

У радіусі 50 м від колодязів та каптажів джерел не дозволяється здійснювати миття транспортних засобів, водопій тварин, влаштовувати водоймища для водоплавної птиці, розміщувати  пристрої для приготування отрутохімікатів та іншу діяльність, що може призвести до забруднення ґрунту та води.

Забороняється влаштовувати колодязі та каптажі джерел  у місцях, що затоплюються, зазнають розмивів, зсувів та інших деформацій, на понижених та заболочених територіях.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я близьких Вам людей!

Відділ державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства Конотопського районного

управління Головного управління Держпродспоживслужби

в Сумській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь