A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК ВИХОВАТЕЛЯ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Дата: 10.01.2023 14:15
Кількість переглядів: 337

У жовтні 2021 року був затверджений Професійний стандарт «Вихователь закладу дошкільної освіти», який є одним із ключових нормативних документів, що регламентує діяльність працівників цієї професії. Цим нормативом встановлено умови праці та допуску до роботи, затверджені кваліфікаційні вимоги до професійних компетентностей педагогів, які враховуються під час атестації. 

10 січня 2023 року для вихователів закладів дошкільної освіти та вихователів дошкільних груп закладів загальної середньої освіти була проведена консультація «Професійний стандарт «Вихователь закладу дошкільної освіти: професійний розвиток та самовдосконалення»». Спікер заходу: Олена Бикова, консультант КУ «Путивльський ЦПРПП».

Олена Миколаївна акцентувала увагу на визначені документом шести ключових загальних компетентностей, які мають бути розвинені у вихователів: громадянську компетентність, соціальну, культурну, лідерську, підприємницьку та етичну.

Одним із структурних елементів Профстандарту є опис трудових функцій (усього їх 4), професійних компетентностей, предметів та засобів праці, вимог до знань, умінь і навичок вихователя. Більш детально консультант розглянула, яка  теоретична база потрібна вихователю для реалізації трудової функції «Професійний розвиток та самовдосконалення».

Для успішного виконання цієї трудової функції потрібні такі компетентності: здатність до навчання впродовж життя та інформаційно-комунікаційна компетентність.

Безперервний процес навчання сприяє вдосконаленню професійних якостей вихователя та триває впродовж усього періоду його професійної діяльності. 

Нагадуємо! Законодавством передбачено обов'язкове підвищення кваліфікації вихователів ЗДО не рідше одного разу на п'ять років загальним обсягом не менше 120 годин на п'ять років.

Переглянути / завантажити Професійний стандарт «Вихователь закладу дошкільної освіти» https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-zatverdzhennya-profesijnogo-standartu-vihovatel-zakladu-doshkilnoyi-osviti

 

Тримаємо освітній фронт разом!

Разом переможемо!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь