ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

У ГРОМАДІ ЗАВЕРШЕНЕ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ЩОДО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Дата: 04.01.2023 13:23
Кількість переглядів: 504

Це питання виникло в жовтні минулого року після рекомендацій робочої групи з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого при Сумській ОДА стосовно перейменування Путивльського ліцею № 1 ім. Р.Руднєва та Путивльського ліцею № 2 ім. Г.Я.Базими шляхом прибирання в назвах імен осіб, які були військовими та іншими діячами часів радянського минулого.

Далі до робочої групи з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого при виконавчому комітеті Путивльської міської ради в листопаді минулого року надійшли звернення колективів цих ліцеїв про незгоду з перейменування навчальних закладів.

З метою визначення громадської думки, за результатами засідання робочої групи з питань дерусифікації та позбавлення наслідків колоніального минулого при виконавчому комітеті Путивльської міської ради 8 грудня рекомендовано організувати та провести в громаді громадське обговорення.

Тож жителі Путивльської громади з 20.12.2022 по 04.01.2023 мали змогу взяти участь у громадських обговореннях і висловити власну думку шляхом заповнення спеціально розробленої гугл-форми.

За отриманими результатами, у голосуванні взяли участь 474 осособи, з них:

- 86,5% (410 осіб) висловилися проти перейменування;

- 9,1 % (43 особи) підтримали перейменування;

- 4,5 % (21 особа) не змогли визначитись.

На громадських слуханнях, що відбулися 04 січня, виступали представники навчальних закладів, депутати, члени робочої групи та деякі активісти. Загальна думка однозначна: імена героїв-путивлян мають залишатись у назвах цих закладів. Адже Радік Руднєв – колишній учень школи, Григорій Базима – учитель та директор школи, і вони разом з іншими партизанами за покликом сердець боронили Батьківщину від фашистів. Такі постаті дуже важливі в пам’яті путивлян, і зараз на прикладі самовідданості героїв тих часів ведеться сучасне патріотичне виховання молодого покоління.

За результатами проведеної роботи, опираючись на думку громадян, міська рада вважає за доцільне залишити у вищезгаданих шкільних закладах старі назви, про що буде проінформовано обласний орган влади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь