ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕРЕВИНА ПАЛИВНА ДЛЯ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Дата: 30.12.2022 11:13
Кількість переглядів: 533

         Це питання жваво обговорювалося населенням.

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2017 р. № 769 затверджено Порядок і умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Підпунктом 4 пункту 3 вищезгаданої постанови передбачено, що зазначена субвенція спрямовується на придбання, у період дії воєнного стану, деревини паливної для безоплатної видачі населенню територій, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій, а також на компенсацію витрат, пов’язаних з доставкою деревини паливної населенню.

По нашій громаді виникло спірне питання, так як нас вивели із зони активних бойових дій, але постанова передбачала, що деревину паливну можуть отримати громади, прилеглі до території активних бойових дій. Ми прилегла територія до Новослобідської та Буринської громад. При спілкуванні і поясненні, знайшли порозуміння з обласною адміністрацією. Ми єдина громада області, що довела право на отримання деревини паливної.

  Дякую Дмитру Олексійовичу Живицькому за те, що дослухався до нас. Розпорядженням голови Сумської ОДА «Про внесення змін до обласного бюджету Сумської області на 2022 рік» передбачено виділення субвенції Путивльській міській раді на придбання деревини паливної для безоплатної видачі населенню в розмірі 7,5 млн. грн. Ці кошти отримано 12 грудня 2022 року, а більшість громад – у листопаді.

Були укладені договори поставки паливної деревини з трьома лісовими господарствами на загальну кількість 3193 кубометри, за умови – на кожне домогосподарство не менше 3 кубометрів і не більше 10 тис. грн. Зазначені норми виконані.

Ситуація ускладнювалася неможливістю співпрацювати з Держлісгоспами: триває реструктуризація. Зуміли домовитися з сусідами, і дрова завозили з Кролевця, Ромнів, Ямполя та Путивльського агролісгоспу.

Термін вкрай стислий, та ми впоралися. Уся запланована деревина паливна завезена до Путивльської громади. Кінцеву доставку споживачам забезпечував відділ ЖКГ, облік заяв і розрахунки вів відділ з питань соціального захисту та охорони здоров'я. Старости на місцях були відповідальні за отримання дров за затвердженими списками.

Дякую всім причетним за роботу.

Деревину паливну отримали 782 домогосподарства, які подали відповідні заяви до міської ради та є пільговими категоріями відповідно до постанови. Головне, що нам вдалося отримати весь заявлений обсяг, і дрова вже в місті та на території старостинських округів.

Вдячний нашим жителям за підтримку та розуміння.

Довіряйте офіційним джерелам, так як було багато різної інформації, яка не відповідала й досі не відповідає дійсності. Міська рада працювала й працює для населення.

Це доводить, що тільки спільними зусиллями задля громади можна мати позитивний результат.

Разом ми сильні.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь