ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ ПРОДОВЖУЄ ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ КОНТРОЛЬ ЗА СИСТЕМАМИ ВОДОПОСТАЧАННЯ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ПУТИВЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 12.12.2022 15:10
Кількість переглядів: 166

За період військового стану фахівці Путивльського відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Конотопського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області  спільно з представниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та підприємств-водопостачальників обстежили 5 водогонів та 27  колодязів з метою визначення їх матеріально-технічного стану, якості, безпечності води для населення та приведення у відповідність до чинних вимог.

За результатами обстежень та з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб, які мають водний шлях передавання  балансоутримувачам об’єктів водопостачання та органам місцевого самоврядування направлено 7 рекомендаційних листів та довідок з пропозиціями щодо вжиття заходів реагування та доведення об’єктів питного водопостачання до нормативних вимог.                       

Для забезпечення населення Путивльської громади питною водою гарантованої якості відділом ЖКГ Путивльської міської ради приведені у належний санітарно-технічний стан функціонуючі водогони та джерела нецентралізованого водопостачання, водозабірні споруди, мережі водопостачання. Також визначені резервні джерела, придатні для задоволення питних, побутових та інших потреб населення на випадок аварій, забруднень; споруди для зберігання необхідної кількості запасу води для населення, транспорт для доставки води.

Виробничий лабораторний контроль води питної здійснюється за угодами з іншими лабораторіями. Зокрема Путивльською міжрайонною державною лабораторією Держпродспоживслужби  за період воєнного стану досліджено 238 зразків води питної з водогонів (119 зразків за мікробіологічними показниками, 119 - за санітарно-хімічними). Також досліджено 82 зразка води з об’єктів нецентралізованого водопостачання (41 зразок за мікробіологічними показниками, 41 - за санітарно-хімічними).

Забезпечення населення безпечною питною водою є одним із пріоритетних завдань, робота в цьому напрямку триває.

Путивльський відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Конотопського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь