ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ

Дата: 07.12.2022 15:57
Кількість переглядів: 76

                Сьогоднішні заняття в україномовному клубі були особливо цікаві і навіть душевні. Розпочалися вони з колективної фотосесії, присвяченій  Всеукраїнському святу – Дню української хустки.

            В ході занять з боку викладача-волонтера  – Богданової Олександри Миколаївни виникла пропозиція обговорити творчість Тараса Григоровича Шевченка, як талановитого художника,глибокого і мудрого поета – одного з фундаторів  української духовної культури.

            В процесі зацікавленого діалогу учасники клубу згадали ключові  події з біографії Великого Кобзаря. Жителям Сумщини дуже поталанило, бо Тарас Шевченко неодноразово за життя відвідував наш край: Лебедин, Ромни, Кролевець…

            Коли труну з тілом Шевченка  везли з Петербурга у Канів для перепоховання, зупинились у Кролевці, де прах Поета був увінчаний знаменитими кролевецькими рушниками…

            З цього приводу учасник україномовного клубу, місцевий поет, член Національної спілки письменників України Анатолій Луговський прочитав авторські вірші «Кролевецькі рушники», де згадується саме ця історична подія.

            А потім  клубів ці з  величезною увагою, насолоджуючись літературним шедевром, слухали  поему Тараса Шевченка «Катерина». Цей твір вибрали не випадково, бо саме сьогодні  день усіх представниць прекрасної статі , які носять ім`я Катерина.

            Після прочитання поеми, відбулося обговорення видатного літературного твору. Асоціації були дуже різноманітними: від сьогоднішньої жорстокої війни, трагічні події якої демонструють  антилюдське ставлення російських окупантів до українців, а також  відношення поета Шевченка до релігії і Бога.

            Одним словом, сьогоднішні заняття україномовного клубу  пройшли активно, цікаво, з користю для учасників.

            Тож приєднуйтеся до нас – не пошкодуєте!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь