A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПОЧАТОК ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 18.11.2022 12:09
Кількість переглядів: 506

Інформаційне повідомлення про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Путивльської територіальної громади (далі – громадське обговорення). 

1. Найменування організатора громадського обговорення: Путивльська міська рада.

2. Мета проведення громадського обговорення: забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності Путивльської міської ради, вивчення думки громадськості щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Путивльської територіальної громади.

Вторгнення військ Російської Федерації на територію суверенної держави Україна актуалізувало суспільний запит на посилення здатності протистояти внутрішнім і зовнішнім безпековим загрозам шляхом утвердження національної ідентичності українського народу, подолання наслідків антиукраїнської спрямованості російських міфів про спільну історичну пам’ять.

Сьогодні Україна захищає від російського вторгнення право на власну ідентичність. У цій війні особливого значення набуває подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політики в Україні, у тому числі – очищення публічного простору від символів імперськості та комуністичного тоталітарного режиму.

Важливою складовою утвердження політичної та символічної влади Російської імперії над підкореними територіями було насадження єдиного культурного простору, зокрема шляхом найменування населених пунктів, вулиць, площ, провулків тощо. Зазначені дії були покликані поширювати російські пропагандистські наративи та демонструвати вищість російської культури, водночас підкреслюючи другорядність української.

До сьогодні публічний простір міст і сіл України, попри значну роботу, проведену на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», залишається перевантаженим російською імперською та радянською тоталітарною символікою.

Подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної політик – процес виважений, який ґрунтується на суспільному діалозі та відкритій фаховій дискусії.

З цією метою, відповідно до розпорядження Путивльського міського голови від 26.07.2022 № 115-ОД «Про робочу групу   з   питань дерусифікації   та  позбавлення наслідків колоніального минулого при виконавчому комітеті Путивльської міської ради», у Путивльській громаді почала працювати робоча група. За результатами проведеного засідання було розглянуто та затверджено пропозиції стосовно перейменування вулиць та провулків, які підлягають процесу дерусифікації та наведені нижче у таблиці.

Пропозиції з перейменування вулиць та провулків у м. Путивль та старостинських округах

 

Діюча назва

Пропозиції

 

Вулиці

 

Бородіна

Княжа

 

Гагаріна

Павла Скоропадського

 

Горького

Ярославни

 

Красноярська

Яндовка

 

Лермонтова

Богдана Глинського

 

Михайлова

Миклашевського

 

Першотравнева

Миколаївська

 

Пушкіна

П'ятницька

 

Челюскіна

Майданська

 

Чехова

Івана Мазепи

 

Чкалова

Олега Сухобокова

 

Ярославни

Сіверська

 

Провулки

 

8 Березня

 Березневий

 

Баранникова

Сонячний

 

Гагаріна

Павла Скоропадського

 

Красноярський

Яндовка

 

Лермонтова

Богдана Глинського

 

Пирогова

Глухівський

 

Пушкіна

П'ятницький

 

Пугачова

Академіка Свириденка

 

Челюскіна

Майданський

 

Чехова

Івана Мазепи

 

 

В'язенський старостинський округ

       

Населений пункт

 Діюча назва

Пропозиції

1

Бобине

8 Березня

провулок Новий

Першотравнева

Садова

Жовтнева

Виноградна

2

В'язенка

Гагаріна

Лісова 

3

Стрільники

Пугачова

Садова

 

Заріченський старостинський округ

 

       

 

Населений пункт

Діюча назва

Пропозиції

 

1

Зарічне

1-го Травня

Садова

 

2

Скуносове

Гагаріна

Озерна

 

3

Скуносове

1-го Травня

Хутірська

 

                 

 

 

 

Зінівський старостинський округ

       

Населений пункт

Діюча назва

Пропозиції

1

Зінове

Льва Толстого

Берегова

2

Пересипки

Пушкінська

Вишнева

Гвардійська

Дачна

Першотравнева

Центральна

 

Рев’якинський старостинський округ

 

       

 

Населений пункт

Діюча назва

Пропозиції

 

1

Рев’якине

Стаханівська

Калинова

 

2

Веселе

Комарова

Воробйовка

 

3

Сімейкине

Чкалова

Вишнева

 

           

 

Руднєвський старостинський округ

       

Населений пункт

Діюча назва

Пропозиції

1

Руднєве

комісара Руднєва

Руднєва

  

Для врахування суспільної думки була розроблена відповідна гугл-форма, яка розміщена на сайті Путивльської міської ради у розділі «Дерусифікація та позбавлення наслідків колоніального минулого», підрозділ «Пропозиції щодо перейменування вулиць у населених пунктах путивльської громади» за наступним посиланням: https://putivlska-gromada.gov.ua/news/1664357189/

3. Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Путивльської громади: Путивльська міська рада.

4. Дата, місце, час початку проведення громадського обговорення у форматі онлайн обговорення питання перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Путивльської громади у форматі онлайн: о 10.00 годині 30.11.2022.

Реєстрація учасників громадського обговорення 30.11.2022 з 09.30 до 10.00 год.

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються до Путивльської міської ради (кабінет № 8) у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, в строк до 30.11.2022.

6. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону відповідального за організаційне забезпечення громадського обговорення, за якими  можна  отримати  консультації  з  питання,  що  винесено  на громадське обговорення: вул. князя Володимира, буд. 50,  м. Путивль, Сумська область, 41500, телефон: (05442) 5-41-74 (провідний спеціаліст відділу культури, молоді, спорту та інформаційної політики виконавчого комітету Путивльської міської ради Старожилова Олена), Е-mail: lenavk21@ukr.net.

7. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за підготовку громадського обговорення: Воронов Володимир Миколайович, заступник Путивльського міського голови.

8. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 2 календарних днів. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті відділу освіти виконавчого комітету Путивльської міської ради.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у громадському обговоренні щодо перейменування вулиць та провулків у населених пунктах Путивльської територіальної громади.

                Путивльська міська рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь