A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЩЕ РАЗ ПРО ПРОДУКТОВІ НАБОРИ

Дата: 29.11.2022 09:37
Кількість переглядів: 161

У Путивльській громаді продовжується видача державних наборів тривалого зберігання. Три дні видачі в місті виявили цього разу багато запитань у населення, тому й виникла необхідність надати ще раз роз’яснення.

Перша частина наборів з державного фонду надійшла до громади у квітні в кількості 3087 шт. Протягом квітня-червня вони були розподілені між пільговими категоріями населення:

багатодітними родинами;

сім’ями, що виховують дітей з інвалідністю;

прийомними сім’ями;

людьми з інвалідністю;

членами територіальної оборони;

онкохворими;

безробітними;

почесними громадянами громади;

надавачами та отримувачами соціальних послуг;

одинокими людьми похилого віку, які отримують соціальні послуги у Центрі надання соціальних послуг тощо.

Друга частина державних наборів надійшла в листопаді в кількості 6329 шт.

1340 продуктових наборів видані жителям сільської місцевості, 4989 наборів будуть розподілені в місті.

УВАГА! Ті сім’ї, які отримали продуктові набори з державного фонду протягом квітня-червня, повторно отримати їх не можуть – державний реєстр отримувачів гуманітарної допомоги за однією програмою дубляжів не передбачає. Для цих людей сформовані продуктові набори з резерву гуманітарного штабу До їх складу увійшло: 2 банки м’ясних консервів, 1 банка згущеного молока, 1 кг макаронних виробів, 2 кг сухого молока, 1 кг рису, 1 пляшка олії.

Додатково до наборів кожен отримує 10 кг борошна.

Тепер більш детально про продуктові набори з державного фонду.

Наголошуємо, до всіх громад в Україні продуктові набори з державного фонду надходять сформованими. Цього разу набір складається з 4 чи 5 банок м’ясних консервів (залежить від ваги однієї банки), 5 банок згущеного молока, 1 кг макаронних виробів, 1 пляшки олії, 1 пакету цукру, 1 пакету крупи вагової чи 3 пакетів крупи фасованої, 1 пачки кави, 0,8 кг печива чи сухарів.

Зауважуємо, що за Постановою КМУ від 20.03.2022 № 328 до складу державного продуктового набору повинно входити молоко пастеризоване або його замінник (згущене, сухе молоко в перерахунку на еквівалент незбираного молока). Минулого разу це було сухе молоко, цього разу – згущене молоко.

З метою зменшення черг у пункті видачі, спершу 1374 наборів були розподілені між працівниками підприємств, установ і організацій міста. Членів сімей працюючих просимо не звертатися до пункту видачі, щоб не затримувати чергу з’ясуванням обставин відмови в отриманні набору.

Звертаємося також до родин, які мають у власності по кілька квартир чи будинків, з проханням не хитрувати й отримати 1 набір на свою родину.

Кількість наборів обмежена. Для порівняння, минулого разу кількість домогосподарств, які отримали попередні набори (3 кг рису, пляшку олії, 2 кг борошна, 1 кг гороху, 2 банки м’ясних консервів) склала всього 5904.

Розуміємо, що зараз важкі часи для кожного, бо йде війна. То невже згущене молоко може вичавити в нас людяність та співчуття?

Зважаючи на великий попит, робота пункту видачі буде продовжена на 1 годину, тобто з 9-00 до 14-00. Графіки видачі будуть формуватися на найближчі три дні в залежності від погодних умов та попиту.

Закликаємо не створювати ажіотажних черг з 6-ої ранку, вести себе коректно й не допускати образ, лайок, бійок, втручання поліції.

Наборів вистачить усім. Ті, хто не отримав за графіком, обов'язково отримають пізніше.

У єдності наша сила й Перемога.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь