A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЗА МАТЕРІАЛАМИ СБУ ДО 15 РОКІВ УВ'ЯЗНЕННЯ ЗАСУДЖЕНИЙ РОСІЙСЬКИЙ АГЕНТ, ЯКИЙ РОЗВІДУВАВ ДЛЯ ДИВЕРСІЙНО-РОЗВІДУВАЛЬНИХ ГРУП ВОРОГА «СЛАБКІ МІСЦЯ» СИЛ ОБОРОНИ НА СУМЩИНІ

Дата: 07.11.2022 15:24
Кількість переглядів: 142

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області виніс обвинувальний вирок російському агенту, який розвідував для ворожих ДРГ «слабкі місця» в оборонних рубежах Сумщини.

Зловмисник визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Йому призначене покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років.

Цього агента фсб, разом з його поплічником, контррозвідники СБ України затримали на Сумщині у серпні 2022 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник був завербований російськими спецслужбами під час повномасштабного вторгнення в Україну. На виконання завдань своїх кураторів він збирав інформацію щодо місць дислокації, кількості військових та озброєння, а також наявних укріплень українських Сил оборони. Ці дані ворог планував використати для можливого переправлення на територію регіону диверсійно-розвідувальних груп.

Слідчі та контррозвідники СБУ зібрали беззаперечні докази співпраці агента з кураторами з російських спецслужб на шкоду безпеці та інтересам України.

Обвинувальний акт щодо іншого ворожого пособника слідчі СБУ найближчим часом також скерують до суду.

СБУ продовжує викривати ворожих агентів і колаборантів, аби всі причетні до злочинної співпраці з ворогом були покарані.

Про спецоперацію Управління СБ України в Сумській області за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури із затримання ворожих агентів тут: bit.ly/3TAaGVw

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь