A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

РОЗШИРЮЄМО ГОРИЗОНТИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ

Дата: 25.10.2022 09:44
Кількість переглядів: 174

Щоб опанувати великі обсяги інформації зазвичай для цього роблять конспект, що складається з визначень, цитат, дат, списків тощо. Але замість класичних конспектів можна розробляти карти пам’яті.

Карти пам’яті допомагають створити цілісний образ інформації (навчального матеріалу) – ключових понять і взаємозв’язків між ними. При використанні ментальних карт людина розвиває мислення (творче та логічне), пам’ять і уяву.

20 жовтня 2022 року Наталія Шубіна, консультант КУ «Путивльський ЦПРПП», провела для педагогів закладів освіти громади воркшоп (онлайн) «Візуалізація та структурування інформації за допомогою ментальних карт». Учасники заходу ознайомилися з основними принципами побудови ментальних карт, можливостями їх використання на різних етапах уроку, перевагами методу майндмеппінгу в освітньому процесі.

В умовах дистанційного навчання все більш актуальним стає розширення власних горизонів медіаграмотності. В мережі    Інтернет існує багато різних онлайн додатків для створення карт знань. Одним із найкращих є Coggle. Педагоги закладів освіти ознайомилися з особливостями сервісу Coggle як інструменту для створення інтелект-карт, його різноманітними функціями. Також, зверталася увага і на інші доступні в Інтернеті веб-сервіси для створення інтелект-карт.

Тож, розвиваймо інформаційну компетентність!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь