ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ПИТАНЬ ДЕРУСИФІКАЦІЇ ТА ПОЗБАВЛЕННЯ НАСЛІДКІВ КОЛОНІАЛЬНОГО МИНУЛОГО

Дата: 14.09.2022 16:29
Кількість переглядів: 283

У його роботі разом із депутатами Путивльської міської ради, старостами сіл (у відеоформаті) взяв участь Путивльський міський голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК.

За результатами обговорень дійшли спільного рішення стосовно безумовного перейменування топонімічних назв у відповідності з рекомендаціями Українського Інституту національної пам'яті щодо подолання наслідків русифікації та тоталітаризму в Україні.

Вирішили, що в громаді підлягають перейменованню вулиці та провулки з такими назвами як Баранникова, Гагаріна, Горького, Жовтнева, Красноярська, Лермонтова, Льва Толстого, Михайлова, Першотравнева, Пирогова, Пугачова, Пушкіна, Челюскіна, Чехова, Чкалова, 8 Березня тощо.

Є деякі назви, які до наступного засідання (за два тижні) ще потребують додаткових консультацій із фахівцями та істориками.

Пропозиції стосовно виправлення таких назв як Лісна (Лісова), Шевченко (Шевченка), Мироненко (Мироненка) та інші поки що відклали, адже кожна зміна назви адреси додає певних незручностей мешканцям, що на них проживають.

Далі будуть громадські обговорення із жителями стосовно варіантів перейменування. До цих заходів будуть залучені депутати, "закріплені" за відповідними територіями.

Кінцеве ж рішення затвердить сесія міської ради.

Також невдовзі буде запропонована Гугл-форма для висловлення онлайн пропозицій.

І вже зараз на сайті Путивльської міської ради є спеціальний розділ, де можна ознайомитись з відповідною документацією і рекомендаціями стосовно зазначеної проблеми: https://putivlska-gromada.gov.ua/derusifikaciya-ta-pozbavlennya-naslidkiv-kolonialnogo-minulogo-14-02-39-14-09-2022/

 

Знайомтесь, вивчайте, пропонуйте!

https://docs.google.com/.../1FAIpQLScoQQ_92auAZe.../viewform

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь