ЩОБ БДЖІЛ ВОДИТИ, ТРЕБА ЇХ СЕРЦЕМ ЛЮБИТИ!
Сьогодні, 19 серпня, в Україні відзначають День пасічника. Професійне свято бджолярів в Україні почали відзначати з 1997 року відповідно до Указу Президента України № 815/97. Саме в цей час бджолярі починають підготовлення вуликів до зими. А ще день співпадає з Яблучним Спасом, коли в храмах освячують яблука та мед. Мед – продукт вічності. Він має один з найвищих показників дати зберігання серед харчових продуктів. Уявіть, знайдений в гробницях фараона, запечатаний в глечиках мед, до цього часу залишається їстівним і придатним для вживання. Наша країна входить у п'ятірку найбільших світових виробників меду. Відомо, що кожна сьома тонна світового меду – українська. Робота пасічника це кропітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл.
Бібліотека щорічно для пасічників передплачує журнал «Бджоляр», який надає практичні поради щодо утримання пасіки і використання сучасних технологій на промислових і присадибних пасіках. Тож зі святом Вас! Нехай ваші смугасті сім’ї будуть дружними, менше рояться та добре зимують.