A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ЩО ЗАЙМАЮТЬСЯ ЯГІДНИЦТВОМ

Дата: 18.08.2022 14:22
Кількість переглядів: 138

Доводимо до відома суб’єктів господарювання (юридична особа/ ФОП), що займаються збором ягід на території лісових масивів, культивування ягід, здійсненням закупівлі ягід від населення (пересувні заготівельні пункти), транспортування ягід до складських/переробних потужностей, зберіганням ягід, переробкою ягід, які здійснюють експортування ягід, необхідність здійснення реєстрації потужності оператора ринку в реєстрах Держпродспоживслужби.

Термін «потужність» наведений в ЗУ №771: потужність - споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів;

Згідно вимог ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» одним з обов’язків операторів ринку/суб’єктів господарювання є обов’язок здійснення реєстрації потужності, шляхом звернення до ЦНАП (центр надання адміністративних послуг) або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Наголошуємо: згідно ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» ст. 65 п.1 пп. 2 встановлено відповідальність за виробництво та/або обіг харчових продуктів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обов’язковість її державної реєстрації встановлена законом та тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь