ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

СЬОГОДНІ УКРАЇНА СВЯТКУЄ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ, ВСТАНОВЛЕНИЙ УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІД 24 СЕРПНЯ 2021 РОКУ

Дата: 28.07.2022 09:52
Кількість переглядів: 147

Українське державотворення засвідчується першими згадками про заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з прийняттям і запровадженням християнства князем Київським Володимиром у 988 році.

Для України християнство стало цивілізованим вибором, яке дало поштовх розвитку писемності на території держави та сприяло піднесенню культури та освіти. Так, Давня Русь успішно долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Наступниками державотворчих традицій стали Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

День Української Державності нероздільно пов’язаний з військовими тисячолітніми традиціями, адже нині українські захисники – це нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Захищаючи суверенітет і незалежність Української держави від російських окупантів, саме вони довели всьому світу вільний та сильний дух українського народу, демонструючи щиру відданість і любов до Батьківщини.

Святкуючи цей день, ми засвідчуємо свою повагу до всіх визначних культурних діячів української нації, творчість яких єднає наші серця в різних куточках планети, адже національна єдність є обов’язковою умовою збереження державності.

Попри тяжкі труднощі та випробування, український народ став незламним. Ми щиро віримо в перемогу України й розбудову Української Державності заради збереження наступних поколінь українців та права існування нашої країни як рівноправного партнера на світовій арені.

Путивльський міський голова                                        Костянтини ГАВРИЛЬЧУК

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь