ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ІНФОРМАТИВНО

Дата: 22.07.2022 14:41
Кількість переглядів: 1360

ІНФОРМАТИВНО

Наказом Мінреінтеграції Путивльська громада віднесена до територій, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій.

У багатьох жителів виникає питання: що це значить? На жаль, не всі розуміють плюси й мінуси. Деякі діячі, користуючись незнанням громадян, намагаються розхитувати ситуацію. Не дозволяйте собою маніпулювати.

Є два переліки й певні пільги стосовно цього.

До одного переліку ми входимо вже протягом певного часу, як і багато інших сусідніх громад, і він стосується внутрішньо переміщених осіб. Ні в якому разі Путивльська міська рада не просить, щоб нас з нього прибрали. Усі внутрішньо переміщені особи, які виїхали з нашої громади до іншої, отримають грошову допомогу від держави.

Другий перелік, який стосується саме податків на землю, який звільняє від сплати юридичних осіб. Путивльська міська рада просить Кабінет Міністрів України не вносити Путивльську громаду саме в перелік цих громад.

Є громади, що внесені до «першого» переліку. Це наші сусідні громади, але вони не включені до «другого» переліку.

Наступного тижня це питання буде вирішуватися Урядом, на сьогодні відбувається консультування спільно з Асоціацією міст України. Більшість громад проти внесення їх до «другого» переліку: Тростянецька, Новослобідська, Садівська, Конотопська, Охтирська, Великописарівська, Комишанська, Краснопільська тощо.

Паралельно громади пропонують Кабінету Міністрів України надати право міським, селищним і сільським радам самим приймати рішення на своїх територіях. Якщо, наприклад, підприємство не зібрало врожай, то і платити земельний податок нічим, а якщо підприємство працює і зібрало врожай, то додатково може отримати пільгу в часі (до моменту збирання врожаю) і сплатити податок.

Разом з зазначеним вище, жителі вже відчули й мінуси.

Реєстри, за допомогою яких надавалися послуги населенню, закриті. Виникають труднощі з оформленням спадкових і приватизаційних справ, земельних ділянок, роботою міграційної служби. Хто стикався із вказаними труднощами, той зрозуміє.

До того часу, як наша громада потрапила до переліку територій, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, планувалося, що цьогорічні випускники складатимуть тестування для вступу до вищих навчальних закладів у Путивльському ліцеї № 1. Тепер діти, наражаючи себе на небезпеку, вимушені їхати до м.Глухів, хоча Глухівська громада теж внесена до громад з бойовими діями, знаходиться ближче до кордону з рф. Щодо вступу: не на всі спеціальності потрібне тестування. З приводу цього, офіційна інформація: https://ru.osvita.ua/test/advice/64557/.

Економічного розвитку в громаді не буде, якщо не надійдуть податки. Почнуться невиплати заробітної плати в бюджетній сфері, безоплатне надання соціальних і медичних послуг не здійснюватиметься.

Житлово-комунальна сфера не зможе виконувати свої повноваження: ремонти дорожнього покриття, прибирання сміття, заготівля дров для комунальних закладів сіл і міста. Це тільки частина наслідків.

Шановні жителі, виважено ставтеся до будь-якої інформації, довіряйте офіційним джерелам, не піддавайтеся на провокації.

Бережіть себе та своїх близьких.

Слава Україні!

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь