A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ДЕПУТАТИ РОЗГЛЯНУЛИ НИЗКУ ПИТАНЬ

Дата: 06.07.2022 14:23
Кількість переглядів: 1027

До розгляду запропоновано 16 питань, загальними зборами депутатів ще 3 внесено до обговорення та прийняття відповідних рішень.

Надання якісних медичних послуг жителям Путивльської та Новослобідської громад під загрозою. Так вважають депутати Путивльської міської ради, які підтримали на засідданні сесії звернення до Верховної Ради України, КМУ, МОЗ, Сумської облради та Сумської ОДА стосовно ризиків, які виникають із прийняттям Закону України № 6306 з удосконалення надання медичної допомоги.

Зокрема, Закон передбачає функціонування в Сумській області лише двох загальних лікарень (м.Глухів і м.Лебедин), п'яти госпітальних кластерів (міста: Шостка, Конотоп, Ромни, Суми, Охтирка) та одного надкластерного закладу охорони здоров'я (м.Суми).

В інших громадах будуть заклади первинної медичної допомоги із сімейними лікарями.

Депутати Путивльської міської ради висловлюють занепокоєння загрозі руйнації існуючій системі закладів охорони здоров'я, втраті робочих місць більше сотні працівників вторинної ланки медицини Путивльщини, фактичному віддаленню медичної допомоги від нашого населення.

Обранці сподіваються на позитивну відповідь.

Депутати підтримали чисельні прохання жителів громади про можливість придбання палива на АЗС та спрямували звернення до голови Сумської обласної військової адміністрації та начальника Головного управління Національної поліції у Сумській області стосовно вирішення цього питання.

Як відомо, у Путивлі монополія на реалізацію пального належить мережі ANP. До війни працювала ще АЗС MARSHALL з офісом у Харківській області, але зараз вона закрита. Тож місцеві жителі потерпають від відсутності бензину та дизпалива, хоча в сусідніх містах паливо періодично завозиться.

Ще в травні Путивльський міській голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК своїм листом просив вище керівництво області вплинути на ситуацію, але отримав фактичну відписку про те, що власники АЗС на свій розсуд вирішують, куди завозити пальне.

І ось друга спроба, тепер колективна.

«Просимо Вас, як керівників державних структур, у рамках наданих повноважень, вплинути на ситуацію з постачанням палива до м.Путивль з метою повноцінного забезпечення життєдіяльності нашої громади», - йдеться у зверненні.

Чи не найрезонаснішним на 29 сесії Путивльської міської ради 8 скликання було питання втрати регіонального замовлення Путивльським педагогічним фаховим коледжем імені С.В. Руднєва на підготовку фахових молодших бакалаврів у новому навчальному році.

Відповідне розпорядження голова Сумської ОДА видав 16 червня, тобто ще до старту вступної кампанії. Але в.о. директора коледжу Зоя МАТВІЄНКО довела це до відома колективу лише 05 липня, коли на той час було зафіксовано вже 20 електронних заяв від абітурієнтів.

Відтепер постає питання, чи забажають навчатися діти за власні кошти. А якщо ні, то коледж стрімко наблизиться до припинення свого існування. У депутатів міськради і в міського голови Костянтина ГАВРИЛЬЧУКА до керівниці закладу багато запитань, але вона наразі не планує збирати колектив, щоб спільно шукати на них відповіді. Депутат міської ради Віталій ФЕДОРЕНКО також пропонував свою допомогу, але плідного діалогу, на жаль, не вийшло.

Та, незважаючи на таку позицію керівниці установи, голова громади ініціював зустріч із народними депутатами від політичної партії "Слуга народу", керівництвом області для пошуків шляхів вирішення проблеми, і така зустріч найближчим часом має відбутись.

А поки що колектив коледжу у зверненні до Костянтина ГАВРИЛЬЧУКА висловлює недовіру своєму керівникові, просить донести це до вищих органів влади та допомогти закладу в існуванні. Під зазначеним зверненням підписи значної частини колективу.

Тож депутати одноголосно підтримали звернення до голів Сумської обласної ради та Сумської військової адміністрації посприяти наданню регіонального замовлення на бюджетній основі Путивльському педколеджу та розглянути питання ву межах своїх повноважень щодо відповідності займаній посаді в.о. директора коледжу.

Крім резонансних, депутати прийняли відповідні рішення щодо діяльності галузі освіти, житлово-комунального господарства.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь