A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

НОВА СЛОБОДА. ПАМ'ЯТАТИ, ЩОБ ПЕРЕМАГАТИ

Дата: 07.07.2022 13:06
Кількість переглядів: 1307

80 років тій страшній трагедії, але паралелі сьогодні чіткі, як ніколи.

Путивльський міський голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК і Новослобідський сільський голова Ольга ГАРКАВЕНКО спільно поклали квіти до Дзвону скорботи в с.Нова Слобода.

80-а річниця Новослобідської трагедії, коли  карателі вбили 586 мирних жителів, сьогодні відгукується в серці кожного жителя, так як через майже століття інший ворог прийшов знову на цю землю. Знову постріли, знову гине мирне населення.

Вражаюче бачити на монументі вік загиблих: від 1 місяця до 80-ти років. Адже того літнього дня закатували дітей та літніх людей.

В один ряд з Новою Слободою додалися Буча, Ірпінь, Бородянка, Маріуполь та багато інших сучасних міст та сіл.

Виступаючи перед присутніми, Костянтин Миколайович підкреслив, що дуже важливо пам'ятати, якою ціною далася нам та Перемога, та спільно об'єднатись, щоб здобути беззаперечну Перемогу і зараз над підступним російським агресором.

         Ольга Олександрівна висловила слова жалю та скорботи на адресу тих, хто безвинно поліг у кривавому пеклі війни. Говорячи про страшну дату для села, проводила  паралель з селами, містечками та містами, які сьогодні постраждали і страждають від війни в Україні.

         Хвилиною мовчання пом’янули загиблих у далекому 1942 році, після чого поклали квіти до підніжжя монумента «Дзвін скорботи».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь