ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

КРОВ – ДЖЕРЕЛО ЖИТТЯ

Дата: 14.06.2022 17:00
Кількість переглядів: 66

Саме цього дня в 1868 році австрійський лікар Карл Ландштейнер відкрив групи крові людини. Ініціювали проведення цього свята чотири міжнародні організації, які займаються пропагандою добровільного донорства: Всесвітня організація охорони здоров'я, Міжнародна федерація Червоного Хреста, Федерація організацій донорів крові й Товариство з переливання крові. Це свято для нашої області особливе, адже Сумщина – колиска донорського руху.

Тут живе майже половина Заслужених донорів України та понад 4 тисячі Почесних донорів. У Сумському обласному центрі служби крові здійснюється 241 донація на тисячу чоловік населення, у той час, як по Україні – 11. Безпечна кров потрібна всім. Вона життєво необхідна і для лікування, і для надання екстреної медичної допомоги. Кров використовується для подовження і покращення життя пацієнтів, які потерпають від смертельно небезпечних захворювань, проведення складних медичних і хірургічних процедур, допомагає врятувати життя матерів і новонароджених, поранених на фронті та тих, хто потрапив у надзвичайні ситуації.
        
Це свято - ще один шанс міжнародної спільноти закликати людей до відповідальності одне перед одним і надання посильної допомоги тим, хто її потребує.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь