КОРИСТЬ ЩОДНЯ
Сьогодні, 16 червня – День свіжих овочів. , мета якого є залучення людства до основ здорового харчування та наголошення важливості споживання саме свіжих овочів. Всі ми розуміємо, що овочі корисніше їсти свіжими. Вони найбільш поживні й корисні, коли вони дозрівають, у момент збору врожаю. Як тільки моркву викопали з землі, починається процес погіршення поживних і енергетичних властивостей, оскільки головні їхні джерела – земля. Після того, як плід зірвали, він продовжує використовувати власні поживні речовини, розщеплюючи їх для підтримки життя клітин. Наприклад шпинат, втрачає 100% свого вітаміну C вже через сім днів, якщо зберігається при кімнатній температурі 20 градусів за Цельсієм. При зберіганні в холодильнику губляться 75%.
Але якщо немає можливості з’їсти саме свіжі овочі, фахівці радять надавати перевагу замороженим, а не консервованим овочам. Тематична література із фондів бібліотеки стане у нагоді по вирощуванню та зберіганню різних овочів. Насолоджуйтесь свіжими овочами та фруктами усією родиною .