ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ПРИЗНАЧЕННЯ УПРАВИТЕЛЯ БАГАТОКВАРТИРНИМИ БУДИНКАМИ

Дата: 31.05.2022 09:56
Кількість переглядів: 450

Питання призначення управителя багатоквартирними будинками в місті набуло небувалого розголосу. Відділ ЖКГ виконав свої повноваження і провів конкурс з визначення управителя багатоквартирними будинками, чого вимагало від нас чинне законодавство.

Конкурс проведено й переможцем оголошено Путивльську ЖЕК. Відповідно до законодавства "договір про надання послуги за кожним багатоквартирним будинком, що входив в об'єкт конкурсу, строком на один рік від імені співвласників багатоквартирного будинку підписує уповноважена особа виконавчого органу місцевої ради, за рішенням якого призначається управитель".

Рішенням виконкому Путивльської міськради від 11 травня 2022 року таким уповноваженим органом визначено відділ ЖКГ.

Тепер про тарифи. Законодавець визначив, що "Вартість послуг з управління багатоквартирним будинком визначається за домовленістю сторін, крім випадку обрання керуючого органом місцевого самоврядування. Якщо керуючого визначено органом місцевого самоврядування на конкурсній основі, ціна послуги визначається на рівні ціни, запропонованої в конкурсній пропозиції переможцем".

Ще раз: це не підвищення тарифу на послуги з утримання будинку. А згідно з законодавством нова ціна послуги, тому що договір на утримання багатоквартирного будинку укладається на рік. І на момент оголошення конкурсу діючих договорів на утримання цих будинків не було.

Враховуючи, що питання тарифів на послуги з утримання будинку є дуже актуальним і резонансним, нами було прийнято рішення про проведення обговорення спільно з керівництвом ЖЕК та ініціативними групами мешканців багатоквартирних будинків якості та періодичності надання послуги. Був встановлений графік обговорення, який опубліковано в ФБ на нашій сторінці.

P.S.

На жаль, вчора (30.05.2022) на обговорення з 4-х будинків прийшла тільки ініціативна група будинку за адресою вул.Першотравнева, 25. Ми дуже дякуємо мешканцям цього будинку, так як обговорення було предметним. Керівництву ЖЕК довелося вислухати багато нарікань про її роботу, прийняті пропозиції з покращення надання цієї послуги й приведення калькуляції складових послуги згідно з якістю та періодичністю її надання. На жаль, мешканці інших запланованих будинків не прийшли. Ця інертність відноситься до багатьох співвласників житла. Легше писати несинітниці та чекати, що послуги будуть виконуватися безоплатно. Тому тариф на цю послугу визначив законодавець (Верховна Рада України) і є конкурсна пропозиція переможця.

Сьогодні мало бути обговорення в будинках:

вул.Першотравнева, 66;

вул.Першотравнева, 68;

вул.Першотравнева, 57;

вул.Першотравнева, 88.

На жаль, ініціативних груп не було.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь