A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ГРОМАДА МАЄ ДБАТИ ПРО ЯКІСНУ ОСВІТУ

Дата: 16.02.2022 16:15
Кількість переглядів: 1052

На зустрічі депутатів з керівництвом міських загальноосвітніх закладів обговорювали питання функціонування Путивльського НВО.

За інформацією начальника відділу освіти виконавчого комітету Путивльської міської ради Людмили СКОРОБОГАТОЇ, у цій школі на початок навчального року обліковувалося лише 128 учнів, того часу в інших міських школах 628 та 561 відповідно.

Середня наповнюваність класів у НВО - 14,2 учнів. Загалом це й так дуже низький показник, але є тут класи, де навчаються 8, 9, 10 учнів.

І, на жаль, перспектива покращення демографії не оптимістична.

З невисокої наповнюваності витікає й висока вартість утримання одного учня, а це спричиняє недоотримання державної освітньої субвенції.

Аналітичні дані були представлені для розгляду у вигляді таблиць і порівнянь. Також присутніх ознайомили з текстами звернень до органів влади вищих рівнів, які громада спрямовувала впродовж року та з відповідями на них. Суть відповідей одна - оптимізація шкільної мережі.

У своїх виступах депутати ставили питання, обговорювали різні шляхи вирішення проблеми.

Пропонувалось, зокрема, перехід окремих класів до того чи іншого ліцею разом із вчителями. Визначили, що така пропозиція слушна, її, як і інші варіанти, треба вивчати.

Як зазначив Путивльський міський голова Костянтин ГАВРИЛЬЧУК, економічна складова громади сьогодні не дозволяє утримувати в місті три школи. Питання НВО чи будь-якої іншої школи не стояло б на порядку денному, якби бюджет громади це дозволяв. У 2021 році на утримання НВО громада витратила 5 млн. грн. і ще 4,2 виділила держава. Поточного року ці видатки будуть ще більшими.

«Освіта має бути якісною, у цю галузь необхідні суттєві вкладення, тож розпорошуючи фінанси за трьома школами, ми не в змозі забезпечити сучасне обладнання, якісну освіту дітям», - зазначив Костянтин Миколайович.

На завершення міський голова запропонував керівництву закладу, депутатам, громадським діячам вивчити проблему більш детально, відшукати та запропонувати шляхи фінансування та існування закладу.

Наступну зустріч вирішили провести 24 лютого.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь