A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

АМУ ЗВЕРНУЛАСЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА ЩОДО НАЛЕЖНОГО ФІНАНСУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В ЧАСТИНІ ВИПЛАТ ЗАРПЛАТ МЕДИКАМ

Дата: 15.02.2022 09:07
Кількість переглядів: 1228

Асоціація міст України звернулася до Прем’єр-міністра України з проханням вжити заходів щодо належного фінансування закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги в частині виплат заробітних плат медичним працівникам у розмірах, встановлених Урядом.

Наприкінці січня цього року АМУ провела опитування закладів первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги, що перебувають у комунальній власності територіальних громад, щодо забезпеченості фінансами для виплат заробітних плат медичним працівникам у розмірах, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 року № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

В опитуванні взяли участь 1023 заклади охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги всіх областей України. З них 203 заклади охорони здоров’я не надали інформацію про забезпеченість фінансами для виплат заробітних плат медичним працівникам у зв’язку з відсутністю укладених договорів з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. З 820 закладів охорони здоров’я, що надали інформацію, 578 (70%) повідомили про незабезпеченість коштами для виплат відповідного розміру заробітних плат медичним працівникам у межах укладених договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій.

З огляду на вищенаведені дані, АМУ звернулася до Прем’єр-міністра України з проханням вжити заходів щодо належного фінансування закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги в частині виплат заробітних плат медичним працівникам в розмірах встановлених Урядом.

Лист АМУ та результати опитування закладів надання медичної допомоги щодо забезпеченості фінансами для виплат зарплат медпрацівникам

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь