A A A K K K
для людей із порушенням зору
ПУТИВЛЬСЬКА ГРОМАДА
Сумська область, Конотопський район

ЩОДО ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ ЗА 2021 РІК

Дата: 02.02.2022 14:19
Кількість переглядів: 576

Розглянувши показники виконання бюджету громади за 2021 рік, можна стверджувати, що, незважаючи на всі перепони, громада успішно завершила бюджетний рік.

Для розуміння, на початок року у зв’язку з відсутністю додаткової дотації з державного бюджету та неупорядкованою мережею бюджетних установ, які були передані з районного бюджету, у бюджеті існував значний дефіцит у розмірі 12,5 млн. гривень на виплату заробітної плати. Крім того, протягом року у зв’язку з перереєстрацією підприємств, реорганізацією установ, наслідком ковіду прорахувалося невиконання доходної частини бюджету понад 3 млн. гривень.

Внаслідок проведеної роботи, вдалося подолати незабезпеченість та своєчасно виплатити заробітну плату працівникам бюджетних установ. Станом на 01 січня по бюджету громади відсутня кредиторська заборгованість.

Що стосується виконання доходної частини бюджету, а саме власних доходів, то рівень їх виконання складає 99,4% або 91894,8 тис. гривень, що на 513,6 тис. гривень менше від плану. Але в порівняні з  відповідним періодом минулого року у співставних показниках отримано більше на 12330,5 тис. гривень або на 15,5 відсотків.

З метою наповнення доходної частини бюджету територіальної громади були розроблені та затверджені заходи та прийнято рішення виконавчого комітету.

У рамках виконання заходів проводилася судова та претензійна діяльність з неплатниками податків. За звітний період до бюджету надійшли кошти в сумі  705,2 тис. гривень.

Виконавчим комітетом проводиться робота з переукладання договорів оренди землі з підвищення ставки до 12 відсотків. Додаткові угоди укладені з 01 квітня 2021 року з ССК «Ярославна», ТОВ «Райз Північ», ТОВ «Сейм-Агро», ФГ «Колос», ФГ «Промінь». Додаткові надходження від переукладених договорів склали 1735,8 тис. гривень, у т. ч. 459,2 тис. гривень  було перераховано ССК «Ярославна» за переукладання договорів з 01 січня поточного року до цільового фонду.

За результатами проведених аукціонів з продажу прав оренди до бюджету сплачено додатково 470,3 тис. гривень, у тому числі гарантійні внески на суму 23,7 тис. грн. та сплачена орендна плата ТОВ «Добробут-12» на загальну суму 221,1 тис. гривень та СФГ «Еліта» на суму 225,5 тис. гривень.

         Протягом звітного періоду проводилася робота з оформлення договорів оренди майна з використання електронних аукціонів, за звітний період укладено 37 договір, а додаткові надходження до бюджету склали 226,0 тис. гривень.

         Що стосується виконання видаткової частини бюджету, то структура видатків бюджету  виглядає наступним чином, а саме: найбільш питому вагу займають видатки на освіту – 62,6%, державне управління – 14,1%, культура і мистецтво – 8,2%, соціальний захист та соціальне забезпечення – 6%, охорона здоров`я – 3,4%, житлово-комунальне господарство – 2,9%, фiзична культура i спорт – 1,7% та інші галузі – 1,1%.

Протягом 2021 року проведена відповідна робота щодо зміцнення навчальної, матеріальної бази та створення належних санітарно-гігієнічних умов у навчальних закладах громади. За умов співфінансування придбано шкільний автобус, отримано 71 ноутбук. За рахунок субвенції придбано технологічне обладнання для харчоблоку Путивльського ліцею № 1 ім. Р.Руднєва Путивльської міської ради.

У дошкільні заклади освіти придбані нові газові котли, холодильник, кухонне обладнання, шафа для прожарювання.

За рахунок коштів бюджету придбані матеріали для проведення поточного ремонту перших класів шкіл, проведено оздоровчу кампанію та інші заходи.

У заклади культури придбано наступне обладнання, а саме:

обігрівач 3.0 кВт, виставковий павільйон, оздоблення танцювального залу, освітлювальні пристрої,  телевізор, акустична система, ноутбук, пиловсмоктувач.

У КНП «Путивльська міська лікарня» придбано апарат  «ХОЛТЕР» (кардіо); стоматологічна установка та електрокардіограф (2 одиниці).

У сфері житлово-комунального господарства продовжувалася робота з освітлення населених пунктів, забезпечення населення якісною питною водою, вивезення сміття, зрізання аварійних дерев тощо.

         Тобто в результаті проведеної роботи вдалося вирішити не тільки нагальні проблеми, як забезпечити виплату заробітної плати, а й покращити матеріальний стан закладів.

 

Начальник фінансового управління

виконавчого комітету Путивльської

міської ради                                                                                Сергій САХАРОВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь